Curmark utbytt: "Har gått på tabletter"

Göteborgsmittfältaren Filippa Curmark. Arkivbild.
Göteborgsmittfältaren Filippa Curmark. Arkivbild.
FotbollTT

Filippa Curmark fick extraknäcka som mittback i Göteborgs retur mot Manchester City.

Men med några minuter kvar fick landslagsmittfältaren kliva av med knäsmärtor.

Jag har haft problem i några veckor och gått på tabletter, säger hon till TT.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det har varit en lång säsong för Göteborg FC, som i och med covid-19-pandemin och framflyttade Champions League-matcher kunde avsluta fotbollsåret först på onsdagen.

Det blev dock en tung säsongsavslutning på MCFC Academy stadium i Manchester.

Manchester City var klart bättre och vann Champions League-returen relativt enkelt med 3–0 och därmed 16-delsfinalen med totalt 5–1.

Det är ett fantastiskt bra lag vi möter. De är ett bättre lag, det visade de i dag, säger Filippa Curmark.

Problem med ledband

Göteborgsmittfältaren har varit en av de tongivande spelarna under SM-guldsäsongen och har under året också fått chansen i landslaget.

Det har dock kostat på, både fysiskt och mentalt. Med fem minuter kvar av 16-delsfinalen fick hon dessutom en smäll mot det redan slitna högerknät och signalerade för byte.

Jag har haft problem med ett ledband i knät sedan innan senaste landslagslägret. Jag har spelat tejpad och fick bita ihop det sista nu, men när jag fick en smäll var det dumt att spela vidare när det redan stod 0–3, säger hon.

Annons

Annons

Gruppspel nästa

Efter onsdagens förlust väntar dock äntligen några veckors ledighet, innan nästa försäsong drar i gång.

För Filippa Curmark väntar julfirande hemma i Jönköping, för att smälta säsongen och börja blicka fram mot nästa. Då väntar bland annat ett gruppspel i Champions League till hösten.

Det ska bli kul. Gruppspel känns lite mer rättvist, än de här lottningarna vi har haft i år och förra året (Manchester City respektive Bayern München), säger hon.
Vi har ändå ett bra år bakom oss, vi vann vårt första SM-guld, så om några dagar ska man ändå känna sig nöjd. Men i kväll får vi deppa lite.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons