Då avslöjar SVT årets julvärd

Under onsdagen den 18 avslöjar SVT vem som blir årets julvärd. Akrivbild,
Under onsdagen den 18 avslöjar SVT vem som blir årets julvärd. Akrivbild,
TvTT

Förra året var det skådespelaren Marianne Mörck som höll tv-tittarna sällskap under julaftonen. Under onsdagen avslöjar SVT vem som tänder julljuset i rollen som årets julvärd.

Annons

Annons

Vem som axlar uppgiften som årets julvärd denna speciella jul presenteras under onsdagen den 18 november klockan 12.00 på SVT Play och i SVT1, skriver SVT i ett pressmeddelande. På grund av rådande coronarestriktioner blir det i år ingen sedvanlig presskonferens i anslutning till presentationen.

Utöver att presentera kvällens tv-tablå är julvärdens roll att hålla tittarna sällskap under julafton, och uppgiften anses också vara något av ett hedersuppdrag.

Efter att SVT 2003 meddelat att Arne Weise skulle pensioneras efter 30 år på posten har man därefter varje år presenterat en ny julvärd – förutom 2017, då Lotta Lundgren och Erik Haag delade på uppgiften.

2019 gick uppdraget till skådespelaren Marianne Mörck, som överraskade tittarna, då hon i stället för att traditionsenligt tända ett stearinljus med en tändsticka först slog på ett elektriskt sådant med hjälp av en fjärrkontroll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons