-
+

Då måste festivalerna fatta beslut

Blir det några musikfestivaler i sommar? Hoppet lever hos arrangörerna. Arkivbild.
Blir det några musikfestivaler i sommar? Hoppet lever hos arrangörerna. Arkivbild.
MusikTT

Merparten av de svenska musikfestivalerna hoppas kunna genomföra sina arrangemang i sommar. Samtidigt finns det en smärtgräns för hur länge man kan avvakta med beslut.

Annons

Annons

Företrädare för Way out West, Summerburst, Lollapalooza, PLX, Kirunafestivalen, Sweden Rock, Uppsala Reggae, Storsjöyran och Dansbandsveckan i Malung planerar för att genomföra sina festivaler, förutsatt att det kommer positiva besked från myndigheterna. Det visar en genomgång som SVT:s Kulturnyheterna har gjort.

Några festivaler förbereder lösningar med lägre publikantal, om så krävs. Samtidigt finns det en smärtgräns för hur länge man kan avvakta med beslut om huruvida det blir en festival eller ej.

"En fingervisning är att vi i fjol fattade beslut om att ställa in i månadsskiftet april/maj", skriver Storsjöyrans presskontakt Sofie Sillrén i ett mejl till Kulturnyheterna.

Företrädare för PLX, Dansbandsveckan i Malung, Uppsala Reggae och Kirunafestivalen anger också att man behöver ta beslut senast i maj.

TT har rapporterat om virusexperter som inte tycker det är orealistiskt med festivaler om ett halvår. Anders Tegnell, statsepidemiolog, har också uttryckt sig försiktigt positivt i frågan.

Ja, kanske. Om väldigt många är vaccinerade och vi har en väldigt låg smittspridning och om man genomför festivalerna på ett väldigt klokt sätt, har Tegnell tidigare sagt på en presskonferens.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss