A-
A+

DaBaby tillbaka på scen – ber om ursäkt igen

Rapparen DaBaby är tillbaka på scen efter en sommar med inställda spelningar. Arkivbild.
Rapparen DaBaby är tillbaka på scen efter en sommar med inställda spelningar. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Under en spelning på festivalen Rolling Loud den 25:e juli gjorde rapparen DaBaby ett antal kontroversiella uttalanden.

Bland annat bad han publiken tända lamporna på sina telefoner om de "inte har hiv/aids eller någon av de dödliga sexuella sjukdomarna som gör att du dör efter två–tre veckor".

Många, inte minst artistkollegor, reagerade och kallade mellansnacket för homofobiskt. Kontroversen ledde till att festivalen Lollapalooza ställde in DaBabys framträdande, vilket följdes av fler inställda spelningar.

Först vägrade han be om ursäkt. Sedan gjorde han det på sociala medier – men raderade inläggen. Nu har DaBaby återvänt till scenen för att be om ursäkt igen. Det rapporterar Hollywood Reporter.

På festivalen "Hot97’s Summer Jam" i New Jersey – en av få arrangörer som inte har ställt in DaBabys framträdanden – spelades ursäkten upp från scenen tillsammans med ett videomontage som ett förinspelat ljudmeddelande.

DaBaby tackade arrangören och sade att de "accepterade min uppriktighet och alla mina ursäkter när jag sade att jag aldrig, någonsin menade att kränka någon eller säga något som sårar någon".

Rapparen spelade sedan låten "Crybaby" och sade från scenen att de som "inte är kränkta på riktigt" betedde sig som just "gråtande bebisar".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!