A-
A+

Däckad av corona – nu ska Hermansson fajtas

Jack Hermansson. Arkivbild.
Jack Hermansson. Arkivbild.
KampsportTT

Däckad och sängliggande i flera dagar på grund av covid-19.

Men att ställa in UFC-fajten mot amerikanen Edmen Shahbazyan var aldrig aktuellt.

Jag tror att jag klarar av det, jag har gjort det förr under liknande omständigheter, säger Jack Hermansson.

Annons

Annons

Den enkla och vanliga hälsningsfrasen "hur är läget" får ett ärligt och rakt svar.

Jo, det är bra nu, eller det börjar bli bättre. Jag har varit sjuk, jag har haft covid, jag och hela teamet, säger Jack Hermansson.
Det har varit feber, ont i kroppen, trött och allt det där. Huvudvärk…

TT: Hur länge var du sängliggande?

Det var värst de första tre, fyra dagarna och sedan var man bara slapp efter det. Men det var tre, fyra dagar med feber och ont i kroppen, sedan släppte det lite för varje dag.
Vi har bara legat i vårt Airbnb-hus i Houston och beställt mat, det är vad vi har gjort. Vi isolerade oss helt enkelt.

TT: När blev du frisk och kunde börja träna igen?

I går (på tisdagen).

"Känna mig som skit"

Förutsättningarna är därmed inte de bästa inför fajten mot amerikanen Edmen Shahbazyan på UFC-galan i Las Vegas, en match som med anledningen av Hermanssons positiva coronatest flyttades från förra helgen till natten mot söndag svensk tid.

För 32-åringen spelar premisserna ingen roll; så länge han blev frisk, testade negativt och fick klartecken från UFC – då fanns det ingen annan tanke än att kliva in i buren och möta den nio år yngre motståndaren.

Jag förväntar mig att jag kommer känna mig som skit. Allt över det är en bonus, säger han.
Jag brukar alltid ha bäst kondition mot de jag möter i min viktklass, och om jag nu ligger på 50 procent så borde jag ligga på genomsnittet – det borde vara lugnt, typ.
Men visst är det tråkigt att komma in med sämre förutsättningar än vanligt. Men jag tror att jag klarar av det, jag har gjort det förr under liknande omständigheter.

Jack Hermanssons senaste tid i UFC har varit stökig. Hans möte med Darren Till blev inte av då engelsmannen blev skadad. Ersättaren Kevin Holland fick också kasta in handduken efter att ha testat positivt för covid-19. Till slut ställdes svensken mot den lågrankade italienaren Marvin Vettori – och förlorade efter en slagtät duell.

En match som gör att han nu bör vinna för att vara där han vill vara: en utmanare till Israel Adesanya, titelhållaren i mellanvikt.

Annons

Annons

Alla matcher viktiga

Hermansson ser dock ingen skillnad på den här matchen jämfört med de andra han har gått i organisationen sedan debuten i Hamburg 2016.

Alla matcher är lika viktiga, det är alltid så. Så jag känner ingen ökad press för det här, den finns alltid där ändå och den är från mig själv, säger han.

TT: Vad behöver du göra för att vinna mot Edmen Shahbazyan?

Han är en "sniper", en prickskytt. Det är väldigt många slag, han är ganska lång och jag tror att man vill undvika att stå still för länge. Det är där han blir farlig, när han kan hitta in med slag och sin boxning.
Sedan är han kanske inte lika vass i brottningen, och det är väl där jag känner jag har min största fördel.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!