A-
A+

Dags att plocka fram mössa och halsduk

Hösten börjar på några håll i landet att övergå i vinter temperaturmässigt. Arkivbild.
Hösten börjar på några håll i landet att övergå i vinter temperaturmässigt. Arkivbild.
VäderTT

Helgens milda höstväder är snart ett minne blott. Kyligare luft strömmar ner över Sverige nästa vecka och även boende i Götaland kan räkna med att få skrapa rutorna.

Annons

Annons

Förvisso startar veckan med en del solchanser, men ett tydligt väderomslag är på gång och det börjar bli hög tid att leta fram vinterkläderna.

Det blir svalare dagtid, men även nätterna blir kallare relativt långt ner i landet, säger SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson.

I fjälltrakterna avancerar nu den meteorologiska vintern, det vill säga en dygnsmedeltemperatur under noll grader fem dygn i följd.

Framåt torsdag kommer ett nederbördsområde att dra in över Norrland och det ser ut att röra sig om både regn och snö, inte bara i fjälltrakterna utan även i inlandet.

Höstvädret har så här långt varit normalt eller till och med lite varmare än normalt i stora delar av landet enligt SMHI, men med de nordligare vindarna som väntar i veckan kommer vädret att upplevas betydligt kallare.

Götaland och Sveland kan någon dag komma upp i tvåsiffrigt, annars ser temperaturen ut att hålla sig under tio grader, säger Alexandra Ohlsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.