A-
A+

Dags för Lollapalooza – efter tuffa tiden

Lollapalooza i Stockholm arrangerades för första gången 2019. Sedan ställdes festivalen in under 2020 och 2021 till följd av pandemin. Arkivbild.
Lollapalooza i Stockholm arrangerades för första gången 2019. Sedan ställdes festivalen in under 2020 och 2021 till följd av pandemin. Arkivbild.
MusikTT

Snart intas Gärdet i Stockholm av Post Malone, Pearl Jam och The Killers.

Efter flera inställda festivalår är relativt nystartade Lollapalooza Stockholm till slut i gång.

Annons

Annons

Post Malone är ett av festivalens dragplåster. Arkivbild.
Post Malone är ett av festivalens dragplåster. Arkivbild.

De virvlade in som ett lovande tillskott i Festivalsverige under 2019, med artister som Billie Eilish och Lana Del Rey. Men året efteråt sattes Lollapalooza, liksom resten av livevärlden, på paus till följd av pandemin.

Det är klart att det har varit tufft, hela branschen har haft det tufft. Men vi är ute på andra sidan nu och ser positivt på framtiden, säger festivalchefen Anna Sjölund.

I år har Lollapalooza totalt fem scener och 80 artister. Bland dragplåstren märks också Veronica Maggio, Lorde och Imagine Dragons.

Fler besökare

Det finns fortfarande biljetter kvar, men Anna Sjölund räknar med att området kommer att ha drygt 50 000 besökare per dag, att jämföra med 2019 när 56 000 unika biljettköpare dök upp totalt. Flera som köpte biljetter till 2020 och 2021 års upplagor har valt att behålla sina biljetter.

Det är betydligt mer än 2019, så det är bra, säger hon.

Nu råder Anna Sjölund besökare att hämta sitt festivalband redan under torsdagen, för att minska riskerna för köbildning.

Det är så mycket folk, så redan från i morgon kan man komma in och byta sin biljett till armband.

Annons

Annons

"Hårt ansatta"

Sedan det tilltänkta festivalschemat 2020 har vissa bokningar plockats och vissa blivit kvar. Pearl Jam, The Killers och Post Malone fanns med i planeringen redan för två år sedan, medan namn som Kendrick Lamar, Ellie Goulding och Camila Cabello har strukits i årets version.

När 2020 års festival ställdes in hade vi redan artister klara för 2021 och till viss del 2022. En del artister som ville komma i år kunde inte för att de hade andra åtaganden, men vi är jättenöjda med vår lineup, säger Anna Sjölund.

TT: Vad blir största utmaningen för er nu?

Utmaningen är såklart att man har jobbat länge med ett evenemang utan att kunna utföra det tidigare. Liksom många branscher som har blivit hårt ansatta av pandemin har vi tappat mycket folk, mycket kompetens har sökt sig till andra områden.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.