A-
A+

Dahlberg efter VM-succén: Det är ren glädje

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Arkivbild.
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Arkivbild.
SeglingTT

Pandemin gjorde det tufft och svårt att behålla träningsmängden och drivet.

Men Anton Dahlberg och Fredrik Bergström lyckades.

Belöningen: VM-guld i seglingens 470-klass.

Annons

Annons

Med en segling kvar hade duon redan säkrat medalj. Men Anton Dahlberg och Fredrik Bergström var inte nöjda med att bara vara en del av prispallen i portugisiska Vilamoura.

De var ute efter att få stå högst upp, att få den den ädlaste medaljen.

Och Dahlberg och Bergström fick som de ville.

Duon kom trea i det avslutande racet, och säkrade därmed VM-guldet före portugiserna Diogo Costa/Pedro Costa och trean Jordi Xammar/Nicolás Rodríguez från Spanien.

"Tårar"

Åh, det är ren glädje, tårar, jag har skrattat, det har varit helt fantastiskt, helt obeskrivligt fantastiskt, säger Dahlberg till Radiosporten.

VM-guldet var efterlängtat efter duons silver 2017 och bronset 2019, och dessutom en välbehövlig belöning efter allt slit under pandemins tuffa år.

En uppmuntran som betyder mycket inför Tokyo-OS i sommar, där Dahlberg och Bergström – som har seglat tillsammans sedan 2013 och blev sexa i OS 2016 – ses som ett av Sveriges stora medaljhopp.

Det ger en motivationsinjektion, det är ett kvitto på det extremt hårda arbete vi har gjort de tre senaste år, säger Dahlberg.
Det är väldigt speciellt i och med att OS blev uppskjutet och då kände vi att det var slutet på en 100-meterssträcka. Vi har försökt att hålla i träningsmängden och drivet men det har varit svårt i och med covid, det har varit skittufft. Det här är ett härligt kvitto att få, jag är otrolig glad.

Annons

Annons

"Stor lättnad"

Förbundskapten Magnus Grävare:

"Det är en stor lättnad att Fredrik och Anton äntligen vinner VM-titeln efter att ha varit nära så många gånger. De är väldigt målmedvetna och träningsvilliga och ganska kompletta som seglare. De är helt enkelt bra på allt. Och nu vet dom att dom kan vinna när det gäller, vilket är precis det besked som vi ville ha inför OS", säger han i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!