A-
A+

Dahlqvist om tuffa behandlingarna: "Började gråta"

Maja Dahlqvist är skadad inför världscuppremiären i Ruka.
Maja Dahlqvist är skadad inför världscuppremiären i Ruka.
SkidorRuka, TT:s utsände

Svenska sprinthoppet Maja Dahlqvist dras med en fotskada inför fredagens världscuppremiär och har under veckan genomgått flera tuffa behandlingar.

Jag började gråta på behandlingsbänken, säger Maja Dahlqvist som ändå kommer till start i Ruka.

Annons

Annons

Maja Dahlqvist har fått en extra utmaning inför sin start i världscupens sprintpremiär. Hennes högerfot har låst sig. Ett problem hon hade redan under tävlingarna i Bruksvallarna förra veckan.

Den har varit låst och då blir man inte lika rörlig i tekniken. Nu har den varit mer låst än vad den brukar vara, säger Maja Dahlqvist till TT.

Hon berättar att det är resultatet av en tuff träning.

När man tränar på blir det belastning. Man blir trött muskulärt och då kommer man inte in i tekniken. Men belastar lite fel muskler. För mig blir det då oftast en fot som krånglar.

"Började gråta"

Efter tävlingarna i Bruksvallarna har Dahlqvist genomgått flera behandlingar hos bland annat fysioterapeuten Marcus Bystedt för att få rörlighet i foten till veckans världscuppremiär i Ruka. Det är behandlingar som stundtals varit tuffa.

Jag började gråta på behandlingsbänken. Det var lite jobbigt, säger Maja Dahlqvist och avslöjar att foten inte blivit helt bra inför helgens tävlingar, som inleds med fredagens sprint.
Det bruka komma och släppa snabbt. Men det har inte hänt. Nu kan jag inte göra fler saker. När jag åker är det bästa att inte tänka på det. I mina bästa världar hade jag varit lika bra i båda fötterna.

TT: Kommer detta att bli bra senare i vinter?

Ja, det tror jag.

Annons

Annons

Inte i toppform

På torsdagskvällen genomgår hon fortsatt behandling av landslagets fysioterapeut som är på plats i Ruka.

Maja Dahlqvist kommer att stå på startlinjen, men med en fot som stör och med en form som inte är på topp.

Jag känner mig inte i kanonform, men det vill jag inte göra nu. Jag fick ändå ett bra besked på sprinten i Bruksvallarna. Kunde jag köra med Emma (Ribom) och Johanna (Hagström), som är i rätt bra slag, så gjorde jag inte bort mig i alla fall.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.