A-
A+

Dalai lama har fått en dos vaccin

Dala lama får en dos vaccin på ett sjukhus i Dharmsala, Indien.
Dala lama får en dos vaccin på ett sjukhus i Dharmsala, Indien.
IndienTT

Dalai lama har låtit vaccinera sig mot covid-19. Den tibetanske andlige ledaren fick en första dos av Astra Zenecas vaccin på ett sjukhus i Dharamsala i norra Indien.

Annons

Annons

Dalai lama avböjde att få sprutan hemma i sin bostad i Dharamsala utan ville själv besöka sjukhuset och låta sig fotograferas när han fick vaccinet, och därmed göra sitt första offentliga framträdande på mer än ett år.

Jag tog (vaccinet) för att jag vill visa att fler kan ha modet att få en injektion, säger 85-åringen i en video upplagd på Youtube.
Den här sprutan är väldigt, väldigt hjälpsam för att förebygga allvarliga problem.

Indien började vaccinera sina över 1,3 miljarder invånare i mitten av januari. Enligt Times of India har hittills 18 miljoner doser delats ut, men vaccineringen har mötts av viss skepsis i vissa delstater och för att få fler att ta vaccinet har även premiärminister Narendra Modi i veckan låtit sig fotograferas när han fick en spruta.

Under lördagen registrerades nära 19 000 nya smittade i Indien, den högsta dagliga siffran sedan tidigt i januari. Sammanlagt har drygt 11 miljoner indier konstaterats smittade och nära 158 000 avlidit sedan de insjuknat i covid-19.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!