A-
A+

Dallas säkrar slutspelsplats – Vegas missar

Vegas, här med William Karlsson och Jack Eichel vid Chicagos mål, missar Stanley Cup för första gången.
Vegas, här med William Karlsson och Jack Eichel vid Chicagos mål, missar Stanley Cup för första gången.
IshockeyTT

Dallas tog matchen mot Arizona till förlängning. Den poängen räckte för att säkra en plats i Stanley Cup och därmed peta bort Vegas från slutspelet i NHL – för första gången.

Vi har underpresterat, säger Vegas-stjärnan Max Pacioretty.

Annons

Annons

Dallas förlorade visserligen matchen, 3–4, efter att Arizona vänt ett 0–3-underläge. Men vad gjorde det när slutspelsplatsen säkrades i och med det oavgjorda resultatet vid full tid.

Det var en viktig poäng, och slutspel är säkrat, det som vi kämpat för, säger Dallas-målvakten Scott Wedgewood, enligt NHL.
Det är stort för alla i laget och organisationen.

Desto dystrare var i det i Vegas som hade en liten chans att sno Stanley Cup-platsen från Dallas, men då var Dallas tvunget att förlora. Vegas förlorade med 3–4 efter straffläggning mot Chicago.

Första slutspelsmissen

Det är första gången som Vegas, som bildades 2017, missar Stanley Cup. Laget från Las Vegas har gått till fyra raka slutspel och nådde final redan första året, 2018.

Det kommer nu att finnas gott om tid för reflektion. I dag var det utom vår kontroll men det är sånt man måste förvänta sig efter att ha underpresterat hela säsongen, säger forwarden Max Pacioretty enligt Las Vegas Suns.
Det här kommer att ta tid att svälja, för jag förlorade aldrig hoppet om att vi skulle klara det.

Annons

Annons

Skadedrabbat

Vegas har varit skadedrabbat – Pacioretty var borta 43 matcher, Mark Stone 45. Och den svenske målvakten Robin Lehner, som storspelat, har i slutet av säsongen varit borta på grund av både knä- och axelskador.

Mycket kan sägas om skadorna, men vi har en så stark trupp att man kan förvänta sig att vi ska gå till slutspel, säger Pacioretty.

En av dem som underpresterat på slutet är den svenske forwardsstjärnan William Karlsson. Han har svarat för två poäng på sex matcher och bara ett mål i de senaste tolv matcherna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.