Dallas tar ledningen igen i semifinalserien

Dallas Alexander Radulov firar sitt mål som gav Dallas en 2–1-ledning i semifinalserien mot Vegas i Stanley Cup.
Dallas Alexander Radulov firar sitt mål som gav Dallas en 2–1-ledning i semifinalserien mot Vegas i Stanley Cup.
IshockeyTT

Dallas besegrade Vegas med 3–2 i förlängning i det tredje semifinalmötet. Men segern satt långt inne.

Det är ett svårt lag att möta, säger Dallas 2–1-skytt Jamie Benn.

Annons

Annons

Det dröjde innan puckarna började hitta rätt i semifinal tre mellan Dallas och Vegas i slutspelsbubblan i kanadensiska Edmonton.

Först i andra periodens slutsekunder gick den första in då Dallasbacken Jamie Oleksiak fick in pucken mellan Robin Lehners ben i Vegasmålet efter en passning från Miro Heiskanen.

Det gäller att inte tänka för mycket på vad som händer utan se till att spela vårt spel, säger Miro Heiskanen efter matchen.

Oleksiaks mål markerade slutet på en måltorka för Dallas, som inte hade satt några skott sedan John Klingberg gjorde vinnarmålet i den första semifinalen mellan lagen natten till i måndags (1–0).

Robin Lehner, som har hållit nollan i de senaste två matcherna som han spelat, räddade 20 puckar i Vegasmålet och släppte in tre. En som hade det lite mer svettigt var Anton Chudobin i Dallasmålet, han räddade 40 skott.

Vegas kvitterade i början av tredje och sedan gjorde laget ytterligare varsitt mål vilket tog matchen till förlängning (2–2). Men förlängningen blev en kort historia då Alexander Radulov satte det matchvinnande skottet efter bara 31 sekunder.

Han (Lehner) är en bra målvakt och det var inte mycket utrymme att få in pucken på, så jag hade tur som fick in den, säger Radulov.

Dallas leder nu med 2–1 i bäst av sju matcher. Lagen möts nästa gång natten mot söndag svensk tid.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons