A-
A+

Danmark följer Norge – protesterar mot Qatar

Tyskarnas protest inför VM-kvalmatchen mot Island.
Tyskarnas protest inför VM-kvalmatchen mot Island.
FotbollTT-NTB

Både det norska och det tyska landslaget har markerat mot VM-arrangören Qatar inför sina respektive kvalmatcher – nu följer Danmark.

Vi har bland annat haft möte med Amnesty och så har vi snackat om hur vi ska göra, säger Leicestermålvakten Kasper Schmeichel.

Annons

Annons

Danmark möter Moldavien i VM-kvalet på söndag, och det är inför den matchen som protestaktionen ska äga rum meddelar danska fotbollsförbundets kommunikationschef.

VM-arrangören Qatar har kritiserats för sitt sätt att behandla gästarbetare som rustar landet inför mästerskapen 2022. The Guardian rapporterade i februari att mer än 6 500 gästarbetare från Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh och Sri Lanka har mist livet sedan landet tilldelades VM för drygt tio år sedan.

Inför Norges kvalmatch mot Gibraltar hade norrmännen tröjor med texten "mänskliga rättigheter – på och av planen". Även tyskarna tröjmanifesterade inför sin match med budskapet "mänskliga rättigheter".

Hur danskarna ska göra vill de inte gå in på.

Ni får se vad det är i morgon (söndag), säger Leicesters målvaktsstjärna Kasper Schmeichel.
Vi har blivit satta i en situation där vi spelare måste ta ställning till något som någon annan har bestämt. Vi har väntat med att göra något tills vi blivit klokare om situationen, vi har bland annat haft möte med Amnesty och så har vi snackat om hur vi ska göra.

Premier League-spelaren Jannik Vestergaard säger att spelarna tycker att viktiga beslut tas över huvudet på dem.

Ett beslut om att ta VM till Qatar berör oss spelare, särskilt för att det är vi som ställs till svars för det, säger Southamptonbacken.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!