Danmark stänger gränsen mot Skåne

Utrikesminister Jeppe Kofod presenterar skärpta reserestriktioner.
Utrikesminister Jeppe Kofod presenterar skärpta reserestriktioner.
CoronavirusetTT

Smittspridningen ökar kraftigt i Danmark. Nu skärps de danska reserestriktionerna. Skåne räknas ännu en gång som en region i karantän.

Annons

Annons

Under de senaste 24 timmarna har 760 nya fall med bekräftad covid-19-smitta konstaterats. Det är den högsta dygnssiffran i Danmark som registrerats, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

Från och med lördag avråder det danska utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till fyra nya regioner i Sverige. Förutom Skåne är det Norrbotten, Sörmland och Västra Götaland.

Det innebär att 16 av 21 svenska regioner är i karantän. De som är fortsatt öppna är Gävleborg, Kalmar, Värmland, Västerbotten och Västernorrland.

För svenskar bosatta i karantänsregioner innebär det restriktioner vid resor till Danmark. Restriktionerna skiljer sig åt beroende på om man bor i en gränsregion eller i övriga landet.

Danskar avråds även från icke nödvändiga resor till Tyskland och Cypern. De enda länder som de inte avråds från att resa till är Grekland och Norge.

I och med den kraftiga smittspridningen säger statsminister Mette Frederiksen säger att nya coronaåtgärder är på gång inom en snar framtid.

Coronan är tillbaka. Och vi kommer att införa ytterligare restriktioner, säger hon till Ritzau.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons