A-
A+

Danskar räds E65:an efter stenkastning

Polisen var på plats på flera platser utmed E65 mellan Ystad och Malmö på torsdagskvällen med anledning av den senaste tidens stenkastning. Arkivbild.
Polisen var på plats på flera platser utmed E65 mellan Ystad och Malmö på torsdagskvällen med anledning av den senaste tidens stenkastning. Arkivbild.
BrottTT

Antalet danska bilar som blivit utsatta på skånska vägar sedan april uppgår nu till 75 stycken. Flera danskar har valt alternativa vägar för att undvika E65:an där majoriteten av stenkastningen ägt rum.

Annons

Annons

Precis innan midsommar hade trafiken av danskar minskat betydligt på på E65:an.

Många har blivit så rädda att de inte vågar köra där och färjerutten mellan Köge och Bornholm blir fullbokad. Vissa har valt att köra kustvägen i stället, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson polisområde södra Skåne.

Stenkastningen ska enligt flera vittnen kommit från sidan och de danska trafikanter som rör sig på E65:an uppmanas att sakta farten och vara uppmärksamma. Vissa trafikanter har valt att förekomma olyckan på eget sätt.

Det finns danskar som har kört med cykelhjälmar och visir, säger Ewa-Gun Westford.

Fredagen innan midsommar blev polisen varse om stenkastningen och har sedan dess hårdbevakat de utsatta vägarna. Med polisens närvaro att stenkastningen upphört. Även efteranmälningarna har sinat.

Vi har inga anmälningar som har kommit in i efterhand efter midsommarafton, så vi tror att vi är i botten nu, säger Ewa-Gun Westford.

Med polisen närvaro har fler och fler danskar trafikanter valt att färdas på E65:an igen.

De tutar och vinkar och är tacksamma.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!