A-
A+

Därför lämnade Dempsey "Grey's anatomy"

Skådespelaren Patrick Dempsey på ett besök i Sverige 2008. Arkivbild.
Skådespelaren Patrick Dempsey på ett besök i Sverige 2008. Arkivbild.
Tv-serieTT

I en kommande bok avslöjas detaljer om vad som ledde fram till att Patrick Dempseys populära rollkaraktär Derek “McDreamy” Shepherd abrupt lämnade tv-serien "Grey's anatomy".

Annons

Annons

Den tidigare exekutiva producenten James D Parriot anklagar Dempsey för att ha "terroriserat" sina kollegor tiden innan han lämnade serien i dess elfte säsong, skriver Los Angeles Times.

"Han hade den här hållhaken där han visste att han kunde stoppa produktionen och skrämma människor", säger Parriot i ett utdrag från den kommande boken, som The Hollywood Reporter publicerat, och fortsätter:

"Jag tror bara att han var färdig med serien. Han gillade inte besväret med att komma in och jobba varje dag".

Enligt den tidigare exekutiva producenten Jeannine Renshaw blev det sista strået när skaparen och manusförfattaren Shonda Rhimes med egna ögon fick se Dempseys beteende.

"Derek Shepherd är och kommer alltid att vara en otroligt viktig karaktär – för Meredith, för mig och för fansen", säger Rhimes i utdraget och syftar på seriens huvudperson Meredith Grey som spelas av Ellen Pompeo.

Men många kollegor beskriver honom också som snäll och välkomnande, och säger att han frivilligt gick med på att lämna serien.

"Jag lämnade väldigt tyst. Det var underbart. Det regnade, vilket var väldigt rörande. Jag hoppade in i min (Porsche) Panamera, hamnade i trafikstockning, och två timmar senare var jag hemma", säger Dempsey i boken.

Boken “How to save a life: the inside story of 'Grey’s anatomy'" är skriven av nöjesjournalisten Lynette Rice och släpps den 21 september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.