A-
A+

Ddumba och Svenningsson i "Allsången"

Sabina Ddumba medverkar i tisdagens 'Allsång på Skansen'. Arkivbild.
Sabina Ddumba medverkar i tisdagens "Allsång på Skansen". Arkivbild.
NöjeTT

"Allsång på Skansen" är tillbaka efter premiärveckan, med Sabina Ddumba och Uno Svenningsson bland gästerna.

Det känns som att komma hem till någon man känner, säger Ddumba.

Annons

Annons

Uno Svenningsson. Arkivbild.
Uno Svenningsson. Arkivbild.

När "Allsång på Skansen" nu går in i sin andra vecka efter säsongspremiären är Sabina Ddumba en av gästerna. Det är inte första gången hon uppträder i programmet, och hon ser fram emot att få komma tillbaka.

Det känns jättekul. Det är som att komma hem till någon man känner väl. Man känner igen sig, och alla vet ju att man älskar saker som känns igen. Folk kommer dit för samma grej, man vet vad "Allsången" är. Det är en särskild energi som framställs av alla som är där, säger hon.

Kärlek i olika stadier

Med sig i bagaget har Ddumba det nya albumet "The forgotten ones", som släpptes för ett par veckor sedan. Hon har jobbat med skivan ett par år, och resultatet är personligt.

Det här är mycket närmre mig och min privatperson än tidigare. Den tar upp kärlek i olika stadier, vi har den nykära kärleken men också den där man har varit tillsammans ett antal år och bara: "Jag älskar dig men jag är trött på dig". Men det finns också låtar som handlar om kärleken till en själv, säger hon.

Även Uno Svenningsson är glad över att få stå på allsångsscenen igen.

Jag har bara varit med en gång tidigare, men det var otroligt roligt. Det är en klassisk scen med en lång tradition och anor. Man blir lite stolt när de frågar om man vill komma dit, säger han.

Annons

Annons

Yrkesförbud

För Svenningsson, som nyligen släppte singeln "Fickor fulla av sand" som är ett smakprov från ett nytt album som kommer nästa år, är det skönt att få komma igång och spela igen efter pandemiåret.

Det ska bli otroligt skönt. Det har ju varit som ett yrkesförbud, och det har varit tufft ekonomiskt. Men man får se det i perspektiv – jag har fått vara frisk, jag har stressat mycket mindre och kunnat vara mer med familjen, säger han.

"Allsång på Skansen" sänds i SVT den 6 juli. Övriga gäster är Eric Saade och Lena Jonsson Trio.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!