A-
A+

De blir programledare för "Musikhjälpen"

Årets programledare i 'Musikhjälpen': Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia.
Årets programledare i "Musikhjälpen": Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia.
NöjeTT

Oscar Zia blir tillsammans med Klas Eriksson och Tina Mehrafzoon årets programledare för "Musikhjälpen". Förra året fick en förkyld Oscar Zia lämna sändningen i förtid. Nu ser han fram emot en revansch.

Annons

Annons

Den 12 december blir de tre programledarna inlåsta i en glasbur på Kungstorget i Göteborg för att under 144 timmar sända radio och samla in pengar. Maratonsändning, som även visas i tv, har temat "För en tryggare barndom på flykt från krig".

För Oscar Zia blir det andra gången han är programledare. I fjol blev han förkyld och fick lämna glasburen i förtid trots negativt covidtest. Nu ser han fram emot en revansch.

Ja, verkligen! Jag ser fram emot det så himla mycket. Men jag är lite nervös också, vad som helst kan ju hända, säger Oscar Zia till TT.

Ingen strategi

TT: Har du preppat på något särskilt sätt för att hålla dig frisk i år?

Nu när du frågar inser jag att jag borde ha en strategi för att inte bli sjuk, men det har jag inte. Jag får försöka undvika baciller bara. Samtidigt var det lite speciella omständigheter med pandemin förra gången.

TT: Hur kommer du att sätta din prägel på "Musikhjälpen"?

Haha! Det skulle väl vara med min skånska dialekt då.

Han tillägger att han kommer att släppa sitt ego helt när han går in i glasburen, vilket kan vara nog så utmanande för en artist.

Annons

Annons

"Oerhört tungt"

Jag går in i det här med en annan typ av själ där jag inte är viktig. Det viktiga är att göra skillnad.

TT: Årets insamling görs till förmån för barn som är på flykt från krig. Har du någon personlig erfarenhet av det?

Nej, inte mer än att jag ständigt blir drabbad av det på nyheterna. Det känns oerhört tungt att så många barn varken har ett hem eller mat och inte får utbilda sig. De lever i en verklighet som vi som är födda i frihet har svårt att relatera till.

Oscar Zia säger att det känns viktigt att få sprida kunskap om varför barn är på flykt och hur vi alla kan hjälpa till.

Jag vill verkligen uppmana våra lyssnare och tittare att engagera sig.

Ny musik

TT: Det kommer att bli skralt med sömn för dig under maratonsändningen, hur ska du klara av det?

Jag har just lagt ett år då jag har haft fullt upp bakom mig så jag är van vid att vara trött. Efter "Musikhjälpen" ser jag mest fram emot att få gå in i studion och göra nya musik, säger Oscar Zia.

Vid sin sida kommer Oscar Zia att ha Tina Mehrafzoon, som var med i "Musikhjälpen" fjol som resande reporter. Hon gör nu debut som programledare. Den tredje programledaren blir Klas Eriksson, mest känd som Leif i SVT:s komediserie "Leif & Billy".

Det blir 15:e gången "Musikhjälpen" arrangeras en vecka i december. I fjol samlades 54 miljoner kronor in till Radiohjälpen för välgörande ändamål.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.