A-
A+

De gestaltar första kärleken i "Eva och Adam"

Olle Cardell och Sonja Holm spelar huvudrollerna i 'Eva och Adam'.
Olle Cardell och Sonja Holm spelar huvudrollerna i "Eva och Adam".
FilmTT

Nu återuppstår ungdomsklassikern "Eva och Adam" på vita duken med skådespelarna Sonja Holm och Olle Cardell i huvudrollerna.

Vi gjorde våra egna versioner av Eva och Adam, säger Sonja Holm.

Annons

Annons

Både Sonja Holm och Olle Cardell hoppas att det blir en uppföljare till 'Eva och Adam'. 'Vi har ju växt jättemycket sedan sist, men det hade varit jättekul', säger Sonja Holm.
Både Sonja Holm och Olle Cardell hoppas att det blir en uppföljare till "Eva och Adam". "Vi har ju växt jättemycket sedan sist, men det hade varit jättekul", säger Sonja Holm.
Sonja Holm och Olle Cardell spelar huvudrollerna i 'Eva och Adam'.
Sonja Holm och Olle Cardell spelar huvudrollerna i "Eva och Adam".

Att bli kär för första gången är inte lätt. Hur vet man ens att är det är på riktigt? Hur gör man för att visa hur man känner? Eller för att dölja det?

Allt det där får både Eva och Adam snart grubbla över när skolan börjar på nytt efter sommarlovet. Adam har flyttat till Göteborg med sin familj och är helt ny i klassen. Eva har startat en anti-killpakt tillsammans med sin bästis Annika. När de möter varandra i en omgång ryska posten ställs allt på ända.

Sonja Holm, som spelar Eva, tycker att filmen realistisk.

Jag tror verkligen att många barn kommer att känna igen sig och att de kan lära sig saker av den. Om hur första kärleken kan vara, att det kan vara väldigt gulligt, men också svårt. Den är verkligen på riktigt, säger hon.

Motspelaren Olle Cardell håller med, och tycker också att "Eva och Adam" känns som en feel good-film.

Om du känner dig lite nere, gå och se den för då kommer du att bli glad, säger han.

"Feg och lite klumpig"

Den Adam som publiken får stifta bekantskap med i den nya filmen är en blyg kille, förklarar Olle Cardell.

Han kommer ny till klassen och han är rätt feg och lite klumpig. Han kan inte riktigt säga vad han känner och strular till det kan man säga. Men han är också omtänksam.

Eva är däremot ganska ordentlig och principfast, förklarar Sonja Holm.

Hon står mycket för "girl power" och hon är vegetarian. Hon är en tjej som står för sina egna åsikter och som vågar säga till utan att tänka på vad andra tycker.

Båda huvudrollsinnehavarna tycker att det uppstod en speciell kemi mellan dem, både framför och bakom kameran, och efter inspelningen har de hållit kontakten. Men i början var det stelt mellan dem, berättar Sonja Holm.

Det var liksom kärleksscener och det kändes stelt. Men vi lärde känna varandra mer under tidens gång och blev kompisar. Våra mammor lärde också känna varandra, och våra hundar, säger hon och skrattar.

Annons

Annons

Hoppas på uppföljare

"Eva och Adam" har några år på nacken. Den tecknade serien av Måns Gahrton och Johan Unenge gavs för första gången ut i början av 1990-talet, och historien blev både tv-serie och långfilm runt millennieskiftet.

Men Sonja Holm hade knappt hört talas om historien innan hon fick rollen som Eva.

Jag hade inte läst böckerna eller sett filmen, men jag tror att det kanske var bra att jag inte influerades av "gamla" Eva. Man kan säga att vi gjorde våra egna versioner av Eva och Adam, säger hon.

Nu hoppas de båda två att filmen blir en succé – och att de får spela in en uppföljare.

Vi har ju växt jättemycket sedan sist, men det hade varit jättekul, säger Sonja Holm.

Oavsett uppföljare tänker båda hur som helst fortsätta med skådespeleriet. Sonja Holm är närmast aktuell i "Sound of music" på Malmö Opera. Olle Cardell dyker bland annat upp i SVT:s "Kokobäng".

Det har varit en dröm sedan länge. Redan när jag var fem klädde jag ut mig och lekte skådespelare. När jag fick mitt första jobb på SVT kände jag att, Gud, nu börjar det hända på riktigt. Och en riktig biofilm alltså, det är ju fantastiskt, säger Olle Cardell.

"Eva och Adam" har biopremiär 27 augusti.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!