A-
A+

de Jong försvarar Koeman efter nya fiaskot

Barcelona-tränaren Ronald Koeman under 0–3-matchen mot Benfica.
Barcelona-tränaren Ronald Koeman under 0–3-matchen mot Benfica.
FotbollTT-Reuters

Barcelona-tränaren Ronald Koeman var satt under press redan tidigare. 0–3-förlusten mot Benfica i Champions League gjorde den desto hårdare.

Men mittfältaren Frenkie de Jong säger att det inte löser några problem att sparka nederländaren.

Annons

Annons

Jag tror inte att ett tränarbyte är lösningen. Vi måste fortsätta slåss, tillsammans, för att komma ur den här situationen. Vi kan bara ta oss igenom det här genom hårt arbete och genom att vara sammansvetsat som lag, säger han.

Inför fotbollssäsongen försvann den största stjärnan Lionel Messi till Paris Saint-Germain. Och i Champions League har Barcelona fått en usel start, två 0–3-förluster, den första mot Bayern München. Även i den spanska ligan hackar spelet, även om storklubben ännu inte förlorat. Efter tre segrar och tre oavgjorda matcher är laget sexa, fem poäng efter ledande Real Madrid.

Klubbordföranden Joan Laporta sade senast i helgen att han fortfarande har förtroende för tränaren Ronald Koeman. Koeman själv säger att han har spelarnas stöd, men att han inte vet om styrelsen står bakom honom efter Benfica-matchen.

Jag kan inte säga något om min framtid för jag vet inte hur klubben tänker. Jag vill inte svara på fler frågor om detta för det är inte upp till mig, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.