A-
A+

De ska kommentera skidor i Viaplays satsning

Nya röster kommer att kommentera Charlotte Kalla och kompani i världscupen och VM.
Nya röster kommer att kommentera Charlotte Kalla och kompani i världscupen och VM.
SkidorTT

Per Forsberg och Anna-Karin Strömstedt blir de nya skidkommentatorerna när Nent Group och Viaplay tar över rättigheterna för längdskidor från SVT.

Annons

Annons

Annons

Annons

Per Forsberg har tidigare kommenterat längdskidor i Radiosporten och kommenterade skidor för Nent under OS i Sotji 2014.

"Det här är ett drömuppdrag. Längdskidåkning är min hemmaplan, och det känns hedrande, ärofyllt och otroligt kul", säger Per Forsberg i ett pressmeddelande.

Anna-Karin Strömstedt är en tidigare landslagsåkare i både längdskidor och skidskytte. Hon tävlade bland annat i OS i Turin 2006 där hon var med i stafettlaget som kom fyra.

"Jag är väldigt engagerad i längdskidåkningen och kan kalla mig för en nörd. Och det blev en positiv överraskning att jag och Per fick jobba tillsammans.", säger hon.

Nent kommer sända bland annat världscupen och VM i längdskidor och alpint. Jacob Hård och Anders Blomquist har kommenterat längdskidor i SVT i flera år.

Det är sedan tidigare klart med studioankarna Johanna Ojala och Peter Jihde samt experterna Frida Hansdotter och Johan Olsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz