A-
A+

De tolkar Hellströms hit på nytt

Hiphopduon Aden och Asme från Hammarkullen Göteborg tolkar Håkan Hellströms stora hit 'Känn ingen sorg för mig Göteborg'. Arkivbild.
Hiphopduon Aden och Asme från Hammarkullen Göteborg tolkar Håkan Hellströms stora hit "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Efter ett längre uppehåll samarbetar Hammarkullen-duon Aden och Asme på nytt – och tolkar Håkan Hellströms klassiker "Känn ingen sorg för mig Göteborg", som först släpptes 2000.

För Aden och Asme handlar det om att två olika världar och generationer möts i en låt samt att få spegla Göteborg från olika infallsvinklar.

"När originallåten släpptes var vi fyra år gamla och 20 år senare står vi här till slut med vår version av en av Sveriges mest folkkära artister", säger Asme i ett pressmeddelande.

Aden x Asme är en prisbelönt duo som bland att utnämnts till ”Årets grupp” på P3 Guld 2020 och ”Årets hiphop soul” på Manifestgalan 2020. Tidigare har duon samarbetat med världsartisten Stormzy. Duons hyllade kortfilm "12 till 12" har vistats på SVT och har fått en uppföljare på Discovery plus.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!