A-
A+

Dead Kennedys trummis död

-
MusikTT

DH Peligro, trummis i Dead Kennedys och under en kortare period även Red Hot Chili Peppers, har avlidit, uppger amerikanska medier. Han blev 63 år gammal.

Annons

Annons

I ett officiellt uttalande på Instagram angav representanter för Dead Kennedys att Peligro dog av en skallskada som orsakats av en fallolycka i hemmet i Los Angeles. "Tack för era tankar och tröstande ord", skriver bandet.

Darren Henley Peligro började i Dead Kennedys 1981, då han ersatte Bruce "Ted" Slesinger. När bandet splittrades 1986 tog han över trumstockarna i Red Hot Chili Peppers, men sparkades något år senare på grund av drog- och alkoholrelaterade problem.

2001 återförenades Dead Kennedys och DH Peligro fortsatte att spela med bandet fram till sin död, förutom en årslång paus 2008-2009, skriver NME.

Bland dem som sörjer Peligro märks Red Hot Chili Peppers basist Flea som i en tweet skriver: "DH Peligro för alltid och alltid. Den roligaste, snällaste och rockigaste. Min käre bror, jag är så tacksam för vår tid jag älskar dig för alltid."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.