Degerfors poängtapp gladde konkurrenterna

Nikola Vasic, tvåa från vänster, gjorde sitt sjunde mål på sju starter när hans Akropolis spelade 1–1 hemma mot Degerfors på måndagskvällen. Arkivbild.
Nikola Vasic, tvåa från vänster, gjorde sitt sjunde mål på sju starter när hans Akropolis spelade 1–1 hemma mot Degerfors på måndagskvällen. Arkivbild.
FotbollTT

Trots stort spelövertag och 11–0 i hörnor blev det ingen seger för Degerfors på måndagskvällen.

Superettans serieledare fick nöja sig med en poäng, 1–1, borta mot nya tabellfyran Akropolis.

Annons

Annons

Det var en välspelad match men efter slutsignalen var det snarare de andra topplagen som jublade. Degerfors, som bara förlorat en match den här säsongen, missade chansen att rycka i toppen och Akropolis, som hade chansen att gå upp som trea, kvalplatsen, får jaga vidare.

Hemmalaget Akropolis tog ledningen i den elfte minuten genom Nikola Vasic, som nickade in 1–0. 28-åringen har nu gjort sju mål på sju starter.

När jag får mina lägen så gör jag mål. Så har det alltid varit och det är bara fortsätta hitta mig så gör jag mål. Det är synd att vi inte kommer härifrån med tre poäng, men en poäng ska vi vara nöjda med, säger Vasic till Dplay.

Parkerade "bussen"

Akropolis gjorde en stark första halvlek medan Degerfors hade svårt att komma upp i nivå. Efter paus var rollerna omvända. Gästerna tryckte gasen i botten och pressade ner Akropolis täta backlinje långt ner i eget straffområde.

Efter många chanser och ännu fler hörnor – 11–0 i Degerfors favör till slut – kom kvitteringen i den 66:e minuten. Ett inspel bakifrån hittade Johan Bertilsson djupt inne i straffområdet. Han nickade snett inåt bakåt till Jacob Ortmark som tryckte in kvitteringen med en volley.

Det blir naturligt så när de ligger med "bussen" sådär, då måste vi till slut lägga in bollarna om vi inte ska göra värsta tiki-taka fram till mållinjen, säger målskytten Ortmark till Dplay.

Annons

Annons

Brage jagar toppen

Men trots fortsatt stort spelövertag fick serieledaren nöja sig med en poäng.

Det är bara marginaler som gör att vi inte kommer härifrån med tre poäng. Men så är det ibland, säger Ortmark.

Brage vann måndagens andra match, 2–1, hemma mot Dalkurd och är ny sexa, två poäng bakom fyran Akropolis och femman Jönköpings Södra, och tre poäng från Gif Sundsvall på kvalplats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons