A-
A+

Dejan om Zlatan: "Bra för laget, bra för mig"

Dejan Kulusevski har det motigt i Juventus.
Dejan Kulusevski har det motigt i Juventus.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovics återkomst riskerar att kosta Dejan Kulusevski hans plats i landslagets startelva.

Reaktionen?

Utåt sett positiv.

Det är bra för laget, bra för mig, säger han.

Annons

Annons

Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski.
Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski.

Tränaren Massimiliano Allegri håller Kulusevski utanför ett Juventus som har fått en – med klubbens mått mätt – usel start i Serie A.

Nu riskerar Kulusevski att hamna i en liknande sits i det landslag där han under hösten varit given från avspark.

Det är inte troligt att förbundskaptenen Janne Andersson flyttar på Alexander Isak. Snarare är det Kulusevski som får ge plats åt Zlatan Ibrahimovic om denne spelar från start mot Georgien i torsdagens VM-kval i Batumi.

Hänger inte läpp

Men Kulusevski, 21, hänger inte läpp utan välkomnar nära dubbelt så gamle Ibrahimovic och konkurrensen.

Jag ser det som lärorikt. Jag gillar att tävla så jag hoppas att jag får spela och så får vi se hur det blir, säger han.

Senast Ibrahimovic spelade i landslaget, i VM-kvalen mot Georgien och Kosovo i mars, fick Kulusevski först rollen som yttermittfältare från start och sedan som inhoppare.

Jag är här för att träna och visa att jag ska spela och det spelar ingen roll var det blir.

Under Allegri har Kulusevski fått någon enstaka match från start de senaste månaderna. I övrigt har det handlat om inhopp. I helgens segermatch (1–0) hemma mot Fiorentina satt han på bänken hela matchen.

Det var inte det här jag tänkte mig när säsongen började, men sådant är livet. Man får alltid vara beredd på alla utmaningar som kommer i din väg. Laget har inte spelat bra och jag har spelat för lite, absolut. Det är klart att jag försöker få spela mer, för att utvecklas och för att hjälpa laget.

Annons

Annons

"Lär sig av allt"

Jag ser på det som en bra utmaning. Det är så här det ska vara i livet, inte alltid lätt och vi får se vad som kommer ut av det. För mig och för laget. Det är inte okej för Juventus att ligga åtta.
Man lär sig av allt. Människor tror att allt är negativt, men jag ser i stället på det på ett positivt sätt. Det kommer att göra oss starkare, mig starkare, säger han.

Kulusevskis situation har fått italienska medier att spekulera i hans framtid i klubben. Till och med att det kan bli aktuellt med en försäljning eller utlåning under transferfönstret i januari eller i sommar efter säsongen.

Jag kan inte prata om rykten. Jag är professionell. Jag går ut varje dag för att bli en bättre spelare och sedan om det stämmer eller inte får vi se då.

Fick ett gott råd

Under VM-kvalsamlingen passar han på att lära sig vad han kan av Zlatan Ibrahimovic.

Jag lär mig av allt, på planen, utanför planen. Jag ställer de frågor jag vill. Det är fantastiskt med en spelare som Zlatan som jag får tillbringa tid med.
Det han gjort skulle vara en dröm för alla spelare, tror jag.

Kulusevski fick direkt ett råd av Ibrahimovic på måndagskvällens presskonferens.

Det viktiga är den mentala biten, att inte ge upp. Vi pratar inte kvalitet. Det ligger i en annan persons händer. Det enda Dejan ska göra är att fortsätta träna och bli bättre, säger Ibrahimovic.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.