A-
A+

Delad poäng i stormötet – igen

Cristiano Ronaldo räddade en poäng åt sitt Manchester United hemma mot Chelsea.
Cristiano Ronaldo räddade en poäng åt sitt Manchester United hemma mot Chelsea.
FotbollTT

Det fortsätter att vara svårt att skilja Manchester United och Chelsea åt.

Åtminstone resultatmässigt.

För trots stor dominans av Londonlaget slutade det 1–1 – den fjärde raka oavgjorda ligamatchen storlagen emellan.

Annons

Annons

Det var Chelsea som skapade flest chanser och hade mest boll. Men Manchester United, för vilka svenske jättetalangen Anthony Elanga startade, har Cristiano Ronaldo längst fram.

Det brukar räcka långt. Så även den här kvällen.

Bara ett par minuter efter att Marcos Alonso på volley gjort 1–0 för gästerna, blev Ronaldo frispelad av Nemanja Matic, tog ned bollen och tryckte upp den i nättaket förbi en chanslös Edouard Mendy i Chelseamålet.

Chelsea fortsatte därefter att trycka på för ett lednings- och segermål, men närmare än en stolpträff från Reece James kom man inte.

Matchen slutade 1–1, precis som när lagen möttes i London i vintras. Förra säsongen lyckades inget av lagen göra mål på 180 spelminuter, vilket gör att storklubbarna nu har spelat oavgjort fyra Premier League-matcher i följd.

I och med resultatet har tredjeplacerade Chelsea sex respektive åtta poäng ned till jagande Londonrivalerna Arsenal och Tottenham. Manchester United har fem poäng upp till fjärdeplatsen, men har spelat två fler matcher (35) än de tre lagen närmast ovanför (33).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.