A-
A+

Delad poäng i svenskmötet

Chelsea och Arsenal fick dela på poängen i derbyt.
Chelsea och Arsenal fick dela på poängen i derbyt.
FotbollTT

Vilka är egentligen drottningarna i London? Efter Super League-derbyt mellan Arsenal och Chelsea är den frågan fortfarande obesvarad. Sam Kerr räddade den regerande mästaren när hon skickade in 1–1 med en minut kvar av matchen.

Annons

Annons

Förutom ett Londonderby var matchen även ett hett svenskmöte. Fem svenska landslagsspelare och en svensk tränare fanns på plats på Emirates Stadium.

Den första riktiga chansen kom i den tionde minuten och var som kopierad från ett svenskt landslagsanfall.

Stina Blackstenius hittade Lina Hurtig, som sprungit ner bakom Chelseas backlinje. Det enda som inte stämde in i tanken om att det skulle kunna varit en situation i den svenska landslagsdräkten var att Zecira Musovic, som i landslaget är lagkamrat med Hurtig och Blackstenius, var den som räddade skottet.

Magdalena Eriksson bar som vanligt kaptensbindeln för Chelsea men byttes i slutminuterna ut mot Johanna Rytting Kaneryd.

Det hon fick se var, som det brukar bli mellan de två väntade topplagen i ligan, en kamp. Den här gången var det Arsenal som styrde. Chelseaförsvaret hade fullt upp med att få stopp på de svenska stjärnorna men lyckades efter omständigheterna ganska bra då hemmalagets enda mål kom på en straffspark från lagkaptenen Kim Little.

Det såg länge ut som det även skulle bli matchens enda. I den 89:e minuten klev dock Chelseas målspruta, australiska Sam Kerr fram och skickade in kvitteringen och räddade poäng till den regerande mästaren.

Läget i tabellen förblir därmed oförändrat. Chelsea toppar, tre poäng före Arsenal men med en match mer spelad.

Rättad: I en tidigare version stod fel arena. Rätt är Emirates Stadium.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.