A-
A+

Delar av Trumps deklarationer släpps före nyår

Tidigare amerikanske presidenten Donald Trump. Arkivbild.
Tidigare amerikanske presidenten Donald Trump. Arkivbild.
USATT-AP

Ett utskott i USA:s representanthus ska släppa delar av den tidigare presidenten Donald Trumps skattedeklarationer på fredag, rapporterar amerikanska medier.

Annons

Annons

Det demokratiskt styrda utskottet röstade för att offentliggöra dem i förra veckan. Enligt ett anonymt biträde i kongressen släpps de då representanthuset sammanträder efter ett juluppehåll, skriver AP.

Offentliggörandet markerar avslutet på en nästan fyra år lång juridisk kamp som demokraterna fört mot den tidigare presidenten, sedan de tog kontroll av representanthuset 2019.

Så länge Trump var president vägrade justitiedepartementet att begära ut handlingarna men förra året beordrade det nya styret i Washington skattemyndigheten IRS att lämna över uppgifterna.

Trump vände sig till domstol för att försöka hålla deklarationerna hemliga men förlorade i flera instanser. I november beslutade Högsta domstolen att finansdepartementet skulle släppa deklarationerna. Kongressutskottet fick då sex års skattedeklarationer för Trump och några av hans företag.

Den nya kongressen, med republikaner i kontroll över representanthuset, tar vid den 3 januari.

Trump var den första presidenten på 40 år som inte offentliggjorde sina skattedeklarationer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.