A-
A+

Demokraten Mark Kelly vinner i Arizona

Demokraten Mark Kelly vinner senatsvalet i Arizona.
Demokraten Mark Kelly vinner senatsvalet i Arizona.
USATT-AP

Demokraten Mark Kelly vinner senatsvalet i Arizona mot Republikanernas Blake Masters, enligt prognoser i amerikanska medier. Demokraterna är nu ett steg närmare kontroll över senaten.

Annons

Annons

Den sittande senatorn Mark Kelly, en före detta astronaut, blir omvald i Arizona efter att ha slagit den tidigare riskkapitalisten Blake Masters som i en kampanjvideo inför mellanårsvalet sade att han anser att Donald Trump vann valet 2020. Det rapporterar amerikanska medier.

Om Demokraterna även tar hem segern i Nevada, där rösträkningen fortsatt pågår, innebär det att partiet får maktbalansen i senaten. Tillfaller delstaten Republikanerna vänds blickarna mot Georgia, där ingen av kandidaterna nådde 50 procent och en andra valomgång i december väntar. För Demokraterna räcker det nu att vinna i en av delstaterna, medan Republikanerna måste vinna i båda för att få majoritet.

När rösträkningen i det amerikanska senatsvalet är inne på sin fjärde dag står det klart att den sittande demokraten Catherine Cortez Masto knappar in kraftigt på republikanen Adam Laxalt i Nevada.

Efter att nya röstsiffror släppts från Clark County, där Las Vegas ligger, har Laxhalts ledning krympt till knappt ett par tusen röster, enligt CNN. Det återstår dock fortfarande tiotusentals röster som ska räknas i delstaten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.