"Den värsta presidenten någonsin"

Arnold Schwarzenegger beskriver Donald Trump som en misslyckad ledare.
Arnold Schwarzenegger beskriver Donald Trump som en misslyckad ledare.
NöjeTT

Skådespelaren, republikanen och den tidigare guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger, beskriver Donald Trump som "den värsta presidenten någonsin".

Annons

Annons

Annons

Annons

I ett sju minuter lång video publicerad på Twitter jämför Schwarzenegger stormningen av kongressen med Kristallnatten, "The night of broken glass", på engelska. Onsdagen var "The day of broken glass" i USA enligt Schwarzenegger som i sitt tal beskriver högerextrema Proud Boys som en motsvarighet till de nazister som 1938 brände synagogor, vandaliserade butiker och mördade judar i Europa.

Inte heller den amerikanska mobben nöjde sig med att slå sönder fönster och dörrar, enligt skådespelaren.

Den gav sig på de idéer vi tagit för givna, säger Schwarzenegger som, ackompanjerad av stråkmusik, för första gången också berättar om smärtfulla minnen från den egna uppväxte i efterkrigstidens Österrike. En eller ett par gånger i veckan kunde hans pappa komma hem full, slå och skrämma sin familj. Hans granne gjorde samma sak.
De var i fysisk smärta från splittret i sina kroppar och i känslomässig smärta från vad de såg eller gjorde. Allt började med lögner, lögner och lögner, och intolerans.

Schwarzenegger tar samtidigt avstånd från president Trump och menar att denne "sökte en kupp genom att missleda människor med lögner".

Min pappa och våra grannar var också vilseledda genom lögner, och jag vet vart sådana lögner kan leda. President Trump är en misslyckad ledare. Han kommer att gå till historien som den värsta presidenten någonsin. Det fina är att han snart kommer att vara lika irrelevant som ett gammalt tweet, säger Schwarzenegger som avslutningsvis välkomnar Joe Biden som ny president.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons