A-
A+

Denverskytt skrev böcker om morden före dådet

Sörjande samlas utanför en tatueringstudio i Denver, en av flera platser som attackerades av en beväpnad man under tisdagen.
Sörjande samlas utanför en tatueringstudio i Denver, en av flera platser som attackerades av en beväpnad man under tisdagen.
USATT-AP

Måndagens mord i amerikanska Denver, då fem personer under kort tid sköts ihjäl på flera olika platser, har skakat folk i staden.

I flera självpublicerade böcker som lagts upp online har den misstänkte mördaren skrivit om flera av morden i detalj – före de ägde rum.

Annons

Annons

Sammanlagt fem personer dödades i Denver i måndags.

Ytterligare två personer, bland dem en polis, skadades av den misstänkte skytten, en 47-årig man vid namn Lyndon James McLeod.

Till historien hör att McLeod själv publicerat flera romaner online under pseudonym. I en av böckerna dödar huvudrollsinnehavaren, som likt den misstänkte mördaren heter Lyndon, en kvinna som äger en tatueringsstudio. En kvinna med samma namn som i boken dödades i sin tatueringsstudio i måndags, där McLeod misstänks ha öppnat eld mot flera personer. Ytterligare en kvinna dog i skjutningen.

Därefter gick den misstänkte skytten till en bostad vid Cheesman Park och dödade en man på ett sätt som är nästintill identiskt med händelseförloppet i en annan av McLeods böcker. Den skjutne mannen hade även han samma namn som offret i boken.

Böckerna utgör nu en stor del av polisens utredning av händelsen.

Lyndon James McLeod ska ha haft en relation till flera av offren och enligt Denvers polischef, Paul Pazen, var han på polisens radar redan 2020. Vad han utreddes för då har inte tillkännagivits.

McLeod, som ska ha drivit en tatueringsstudio utan att själv ha licens för att tatuera, åkte även till en annan tatueringsstudio i Denver där han dödade en 38-årig man.

Den sista skottlossningen skedde på ett hotell som McLeod haft någon form av dispyt med tidigare. Den 28-åriga hotellreceptionisten där blev McLeods sista offer. En polis hade vid det laget hunnit ikapp honom. Hon blev skjuten i magen – men överlevde och sköt ihjäl McLeod.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.