A-
A+

Dirigent tar paus efter att ha slagit sångare

Stjärndirigenten John Eliot Gardiner tar timeout efter att ha gett sig på en ung sångare efter en föreställning. Arkivbild.
Stjärndirigenten John Eliot Gardiner tar timeout efter att ha gett sig på en ung sångare efter en föreställning. Arkivbild.
KulturTT

Den välrenommerade brittiske dirigenten sir John Eliot Gardiner ställer in planerade föreställningar och meddelar att han tar ledigt resten av året efter att ha misshandlat en sångare.

Annons

Det var efter ett framträdande på Berlioz-festivalen i Frankrike i förra veckan som Gardiner, 80, ska ha slagit en sångare i ansiktet efter att denne, enligt dirigenten, lämnat scenen på ett felaktigt sätt, skriver The Guardian.

John Eliot Gardiner säger nu i ett uttalade via sin agent att han djupt ångrar sitt beteende och tar ett steg tillbaka för att fokusera på sin mentala hälsa få den specialisthjälp som han under en tid insett att han har behöver.

"Jag vill be om ursäkt till kollegor som har känt sig illa behandlade. Jag är förkrossad över att ha orsakat så mycket smärta och fast besluten att lära av mina misstag”, skriver han.

Gardiner, som grundat Monteverdikören, hade flera större engagemang inplanerade under hösten, däribland framträdanden i Carnegie Hall och på St Martin-in-the-Fields i London.

En representant för stjärndirigenten säger att han led av den extrema värmen i Frankrike och misstänker att en nyligen genomförd förändring i hans medicinering kan ha framkallat händelsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.