A-
A+

Discovery bantar OS-truppen – med 95 personer

De olympiska ringarna i Tokyo. Arkivbild.
De olympiska ringarna i Tokyo. Arkivbild.
FotbollenTT

Discovery skickar bara 25 personer till Tokyo för att bevaka OS på plats. En kraftig minskning från vinter-OS i Pyeongchang 2018 då tv-bolaget hade 120 medarbetare på plats.

Anledningen är pandemin.

Alla tycker att det är rätt beslut, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery.

Annons

Annons

Jessica Linnman tror inte att sändningarna från sommarspelen kommer att påverkas nämnvärt av att mycket av rapporteringen sker hemifrån – något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

Det är snarare restriktionerna från både Internationella olympiska kommittén (IOK) samt japanska myndigheter som lär ställa till det.

I och med restriktionerna som finns på plats så tror jag att det kan påverka tittarna mer än att vi skickar färre, säger Jessica Linnman till TT.

Några ekonomiska skäl finns inte till neddragningen. Jessica Linnman säger att Discovery klarat sig ganska bra genom coronapandemin och att beslutet enbart bygger på medarbetarnas säkerhet och restriktionerna i Tokyo.

Nu handlar det om säkerhet och därför blir inte besvikelsen lika stor, för alla tycker att det är rätt beslut. Det finns liksom inga alternativ just nu, vi måste leva med och försöka hantera smittspridningen, säger Jessica Linnman.

Det är bara friidrotten som ska kommenteras helt på plats med både kommentator och bisittare (Tommy Åström och Peter Häggström Lindecrantz). Även fotbollsexperten Irma Helin åker till Tokyo för att bland annat följa svenska damlandslaget. All annan kommentering sker från Sverige, i stället har Discovery fokuserat på att skicka reportrar.

Discovery tog över OS-rättigheterna inför vinterspelen i Pyeonchang 2018 och gjorde då en jättesatsning med 120 utsända medarbetare.

Sommar-OS är ett betydligt större evenemang.

Linnman tror ändå att kanalen kommer kunna leverera bra sändningar.

Fokus blir att göra ett bra innehåll, men skicka så få så möjligt, säger Jessica Linnman.

OS invigs den 23 juli.

Rättad: I en tidigare version förekom ett felaktigt namn. Bisittaren heter Peter Häggström Lindecrantz och ingenting annat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!