A-
A+

"Djokovic är både älskad och hatad"

En kvinna håller upp ett porträtt av Novak Djokovic vid en demonstration för tennisspelaren i Belgrad nyligen.. Arkivbild.
En kvinna håller upp ett porträtt av Novak Djokovic vid en demonstration för tennisspelaren i Belgrad nyligen.. Arkivbild.
TennisTT

Tennisvärlden är redan kluven till Novak Djokovic. Turerna kring Australian Open kan mycket väl förstärka känslorna åt båda hållen.

Annons

Annons

Djokovic är både älskad och hatad. Om det här leder till att han inte får delta i Australian Open kan han få någon sorts martyrstatus. Han kan nog vinna i sympatier, tror Patrik Cederlund, chefredaktör för Svenska Tennismagasinet.

Just nu delar Djokovic rekordet på 20 grand slam-titlar, med Roger Federer och Rafael Nadal. Om han stoppas från att resa in i Australien de närmaste tre åren, blir det svårare att bli den mest framgångsrike tennisspelaren genom tiderna.

Det ödelägger helt hans möjligheter att vinna en äkta grand slam, säger Patrik Cederlund, som inte riktigt kan förklara Djokovics agerande.
Det hade varit enklare för honom att bara ta sprutan och åka och spela. Men det är lite typiskt för honom att hamna i den här typen av situationer.
Han är lite mer kontroversiell som person än Federer och Nadal. Jag tror att det stört honom lite att han inte när samma popularitet, samtidigt gillar han lite att hamna i hetluften.

Turerna kring Djokovics deltagande i Australian Open är den absolut största frågan i tennisvärlden – och även nått utanför den.

Det här har förts upp på ett mycket högt politiskt plan och är inte längre en fråga bara för tennis- och sportvärlden.
Det kommer att bli ett enormt efterspel. Var det rätt att stoppa honom? Sista ordet är säkert inte sagt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.