-
+

Djokovic slår tillbaka mot kritiken

Novak Djokovic. Arkivbild
Novak Djokovic. Arkivbild
TennisTT-Reuters

Novak Djokovic har kritiserats för sitt öppna brev till Australian Opens ledning. Nu slår tennisens världsettan tillbaka.

"Mina goda intentioner för mina medspelare i Melbourne har missförståtts för att vara själviska, besvärliga och otacksamma", säger serben i ett uttalande.

Annons

Annons

Ett 70-tal spelare sitter i hård karantän på sina hotellrum och kan därmed inte träna fullt ut inför årets första grand slam-turnering, som avgörs 8–21 februari.

Novak Djokovic skrev därför tidigare i veckan ett brev till Australian Opens turneringschef Craig Tiley, där den serbiske världsettan föreslog att spelarna borde få sitta i karantän i "egna hus med tennisbanor" samt att karantäntiden kortas ned. Det möttes av en kritikstorm från australiskt håll, bland andra Nick Kyrgios som kallade Djokovic för en "fjant". Djokovic säger nu att han framförde förslag, inte krav. Det bekräftas också av Tiley.

"Det kunde inte vara längre ifrån sanningen", säger Djokovic, som själv håller sig isolerad i Adelaide tillsammans med andra toppspelare.

Han menar att det inte var en självisk handling.

"Ibland när jag ser efterdyningarna av saker och ting, frågar jag mig själv om det inte vore bättre att luta sig tillbaka och njuta av mina fördelar i stället för att bry mig om andras problem."

Efter att fyra covid-19-fall med koppling till Australian Open konstaterats på onsdagen är nu det totala antalet smittade uppe i tio personer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss