A-
A+

Djurgården hakar på: "Ger oss vind i seglen"

Emmanuel Banda och Joel Asoro firar 1–0-målet mot Örebro.
Emmanuel Banda och Joel Asoro firar 1–0-målet mot Örebro.
FotbollTT

Djurgården bortabesegrade till sist Örebro med 1–0 på Behrn arena.

Då är Dif ny tabelltvåa och bara en poäng efter Malmö i guldracet.

Jättekul att vara med i toppen och fightas om det, säger lagkaptenen Magnus Eriksson.

Annons

Annons

Djurgården som är inne i ett tight schema med tre matcher på en vecka kom till Örebro efter ett rejält bakslag mot IFK Göteborg.

Sista tiden har ju varit lite knackig för oss, det är väl ingen hemlighet. Men att vinna en sådan här match när vi inte spelar på topp med 1–0 på bortaplan, det är klart att det ger oss mycket vind i seglen, säger Djurgårdens skicklige och rutinerade mittfältare Magnus Eriksson.

"Avgörs i sista omgången"

Tack vare trepoängare mot nästjumbon ÖSK är Djurgården definitivt med i guldstriden. Stockholmarna tog på söndagskvällen över andra platsen från Elfsborg som föll tungt i det dramatiska toppmötet med Norrköping och Dif är nu bara en poäng efter serieledaren Malmö.

Jag har sagt det sen sommaren att det kommer av avgöras i sista omgången. Och det vore ju dumt att säga att vi inte ska försöka i varje fall. Jag hoppas tror att vi kan rå på dom, men då måste vi upp i nivå och spela bättre än i dag.

Det skapades få riktiga målchanser inledningsvis på närkeslättens konstgräs. Men precis innan pausvilan spelade Joel Asoro fram till Emmanuel Banda som i sin tur skickade in matchens enda mål bakom olycklige Örebromålvakten Bobby Allain.

Djurgårdens mittfältare som då gjorde sitt fjärde mål för säsongen blev sedan utbytt direkt efter första halvleken.

Annons

Annons

Hyllade fansen

Djurgården tog över alltmer efter pausen och hade långa stunder ett klart grepp om matchen – men andra halvleken förblev alltså mållös.

Vi gör ju ingen bra match, det tror jag alla tycker, sett till vårt spelsätt och alla förutsättningar. Men alltså, vad gör det när vi tar tre poäng och är tvåa i allsvenskan och fightas om guldet. Det är någonstans det viktigaste i dag.

Magnus Eriksson var desto mer imponerad av de tillresta supportrarna som näsan fyllde hela bortasektion.

Publiken är magisk. Varje gång vi spelar i Örebro så är det många djurgårdare här. Och i dag alltså, det är ett så enormt tryck, säger han och tillägger lite senare:
Vi sa innan matchen att det här är vår hemmaplan i dag. Det är fantastiskt.

Läget är desto tuffare för nästjumbon Örebro som är uppe i sex raka matcher utan vinst och i praktiken klart för superettan. ÖSK har alltjämt tio poäng upp till Halmstad på kvalplats. HBK har dock en match mindre spelad.

Om Degerfors, Halmstad och Mjällby vinner sina matcher i morgon måndag är Örebros sejour i allsvenskan över – även i teorin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.