-
+

Djurgården plockar in succéspelare

Djurgårdens sportchef fortsätter att jobba hårt på värvningsfronten. Arkivbild.
Djurgårdens sportchef fortsätter att jobba hårt på värvningsfronten. Arkivbild.
FotbollTT

Djurgården fortsätter att möblera om i truppen inför kommande allsvenska fotbollssäsong. På torsdagen gjorde klubben klart med 21-årige Albion Ademi från finländska IFK Mariehamn.

Annons

Annons

Yttermittfältaren, som är uppvuxen i Finland men representerar Albanien i landslagssammanhang, gjorde succé i den finländska högstaligan i fjol då han noterades för 14 mål och 3 assist på 22 matcher. Nu fortsätter alltså karriären i Djurgården, för vilka han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år.

"Det känns väldigt bra, jag känner till Djurgården väl som en av de största klubbarna i Sverige och jag är väldigt glad över att allt är klart. Jag hade en hel del andra förslag som jag övervägde men Djurgården hade en tydlig plan och det finns väldigt mycket annat i föreningen som tilltalar mig. Så det här kändes som det bästa valet för min del", säger Ademi till Djurgårdens webbplats, som skriver att han ansluter till truppen i nästa vecka.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är tillfreds med nyförvärvet:

"Han var dominant med sin snabbhet och är väldigt bra med bollen med sin låga tyngdpunkt som gör honom svårstoppad. Han är dessutom bra på fasta situationer så vi får in en offensiv allround-spelare som blir en långsiktig och spännande pusselbit i laget", säger han till klubbens webbplats.

Albion Ademi är den andre spelaren som inför den här säsongen byter Finland mot Stockholm och Djurgården. Sedan tidigare har blåränderna gjort klart med finländaren Rasmus Schüller från HJK Helsingfors.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss