A-
A+

Djurgården vände och vann seriefinalen

Elias Andersson (th) firar sitt 2–1-mål mot Häcken framför Djurgårdenklacken.
Elias Andersson (th) firar sitt 2–1-mål mot Häcken framför Djurgårdenklacken.
FotbollTT

Djurgården vann den tidiga seriefinalen mot Häcken (2–1). De kunde vända matchen i andra halvlek. Elias Andersson avgjorde med en kanon en bit in i andra halvlek.

Det var en rejäl träff. Den satt bra, säger han glad efter matchen.

Annons

Annons

Djurgården vände och vann mot Häcken i allsvenskan.
Djurgården vände och vann mot Häcken i allsvenskan.

Det var en tidig seriefinal på ett utsålt Bravida Arena i Göteborg. 6 319 åskådare hade trängt in sig, den nästa högsta publiksiffran på arenan. En stor Djurgårdenklack fanns på plats. Och de fick anledning att jubla när Djurgården vande på kampen mitt framför ögonen på dem i andra halvlek.

Djurgården dominerade under första halvlek och pressade Häcken långa stunder utan att komma till riktigt farliga målchanser. Ändå kunde Häcken ta ledningen efter en dryg halvtimme sedan Gustav Berggren blev nedgjord i straffområdet av Hjalmar Ekdal.

Alexander Jeremejeff stegade fram till straffpunkten och skyttekungen gjorde inget misstag. Hans femtonde mål för säsongen.

Ny energi

Efter paus kom Djurgården ut med ny energi.

Häcken stängde korta hörnor i första halvlek. Så i paus sa vi att vi testar en kort hörna. Och det gick som det gick och det gick bra, myser Elias Andersson.

Den korta hörnan efter fyra minuter hittade fram till Emmanuel Banda som enkelt kunde slå in bollen från nära håll.

Den oväntade matchvinnaren blev till slut den till vänsterback omskolade Elias Andersson.

Annons

Annons

En flipperkula

När Piotr Johansson i 63:e minuten slog in bollen i Häckens straffområde studsade den som en flipperkula mellan flera försvarare och hamnade till slut hos Elias Andersson som drog till med vristen och Häckens Peter Abrahamsson var chanslös.

Känslan var helt fantastisk och sen att kunna fira framför fansen, säger en lycklig Elias Andersson. Det var hans första allsvenska mål i karriären.

Djurgården hade vänt på matchen. Och kunde sedan hålla emot till slutsignalen.

Att vända på det här sättet på bortaplan mot ett bra fotbollslag som Häcken är otroligt starkt. Det satt inte i spelet. Men vi var ett lag som gjorde det som krävdes, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Ödmjuk efter matchen

Häckens Per–Martin Högmo var ödmjuk efter matchen.

Vi kan lära av den här typen av toppmatcher. Nästa gång ska vi bli vassare. Vi har mycket bra att ta med oss. Vi har visat att vi håller hög nivå. Att det blir jämnt och tufft är en honnör till oss, säger han.

Med drygt tjugo minuter kvar bytte Djurgården in Marcus Danielsson. Den tidigare landslagsspelaren hade återvänt till allsvenskan efter sin sejour i Kina.

Jag har längtat efter den här stunden och få vara en del av det här laget som idag visar en enorm styrka. Och att få det jublet när jag kommer in, jag försökte bara njuta så mycket det gick, säger han.

Efter segern är Djurgården ny serieledare. Men Häcken på andra plats har en match mindre spelad och kan i nästa omgång ta tillbaka ledningen om de besegrar Elfsborg i Borås.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.