A-
A+

Djurgården vann efter rysare: "Onödigt nervöst"

Djurgården jublar efter Hjalmar Ekdals 1–0-mål.
Djurgården jublar efter Hjalmar Ekdals 1–0-mål.
FotbollTT

Djurgården går in i allsvenskans sista tredjedel som tabelltvåa efter 2–1 hemma mot Elfsborg.

Men det var inte idel nöjda miner efter slutsignalen.

Jag är riktigt missnöjd med vår avslutning, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Annons

Annons

Sommaren går mot höst och allsvenskan börjar närma sig sluttampen. 20 omgångar har spelats och för Djurgården innebär 2–1-segern på Tele2 arena mot Elfsborg att laget går in i den sista tredjedelen som tabelltvåa, tre poäng bakom Häcken och ett före Hammarby.

Men det blev dramatiskt ända in på slutet. Onödigt dramatiskt, sett ur Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöfs ögon.

"Kunde ha gått illa"

Jacob Ondrejka reducerade med en frisparkskanon i 81:a minuten och Elfsborg var långt ifrån ofarliga i jakten på ett kvitteringsmål.

Jag är riktigt missnöjd med vår avslutning. Att ha en 2–0-ledning och låta Elfsborg hålla på och kontra är inte godkänt, säger han och fortsätter:
Där stoppar vi huvudet under armen fullständigt. Där behöver vi vakna till, det kunde ha gått illa.

TT: Känner du dig mer missnöjd än nöjd sett över hela matchen?

Det kommer vända för Elfsborg och jag är väldigt glad över att vi redde ut det i dag så att det inte var här poängen började ramla in för Elfsborg. VI hittar sätt att vinna fotbollsmatcher. I dag fattar vi lite dumma beslut i andra halvlek, varför vet jag inte, men det blir så och då får vi försöka vinna ändå, säger han.

Elfsborg var nära att få utdelning direkt efter sin rivstart. Matchen var bara en minut gammal när gästerna hade skapat trippla farligheter, men utan att få få bollen över mållinjen.

I stället skulle två olika pannor se till att Djurgården klev upp i en tvåmålsledning:

+ En Magnus Eriksson-slagen frispark nådde Hjalmar Ekdals panna varpå mittbacken nickade in 1–0 i Hakon Valdimarssons vänstra hörn efter tio minuters spel.

+ En kvart efter ledningsmålet var det Hampus Finndells tur. Vänsterbacken Elias Andersson slog ett perfekt inlägg till en omarkerad Finndell som nickade in 2–0.

Andra halvlek var inte av samma intensiva slag som den första. Till en början stod Djurgården för det mesta av bollrullandet utan att gå till attack särskilt ofta.

Och det var Elfsborg som skulle hitta rätt när Jacob Ondrejka reducerade med en vacker frispark några meter utanför straffområdet.

Och frisparkskanonen skapade dramatik ända in till slutvisslan. Elfsborg var inte långt ifrån att få in en kvittering men Djurgården höll ut och vann med 2–1.

Annons

Annons

"Onödigt nervöst"

Djurgårdens mittback Hjalmar Ekdal menar att det blev "onödigt nervöst", men att det var ett styrkebesked att Djurgården lyckades vinna. Däremot håller han inte helt med Thomas Lagerlöfs analys om matchens slut.

Både och. Vi måste fortfarande kunna föra ett eget anfallsspel. Man brukar säga att har man bollen är det bästa försvar. Men jag förstår hans poäng. Vi är framme med många spelare och låter de ställa om på oss, och det är väl inte det bästa man kan göra i slutet, säger han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.