Djurgårdens tunga förlust: "Inte farliga"

Ferencváros Isael Barbosa, vänster, och Djurgårdens Erik Berg i kvalmatchen till Champions League.
Ferencváros Isael Barbosa, vänster, och Djurgårdens Erik Berg i kvalmatchen till Champions League.
FotbollTT

Ute i Europa är misstagen dyra.

Det fick Djurgården bistert erfara i Champions League-kvalet mot ungerska Ferencváros.

Med en 0–2-förlust i den första kvalomgången är hoppet att nå fotbollens finrum ute för den svenska mästaren.

Det är tungt, det är ett tråkigt sätt att åka ur Champions League-kvalet, säger mittbacken Erik Berg.

Annons

Annons

Nej, det var inte Djurgårdens kväll i Budapest.

De var inte utspelade, men de skapade heller inte något som skulle hota den ungerska mästaren. Och enskilda misstag skulle bli kostsamma.

Vi släpper inte till särskilt många avslut på mål, men vi skapar inte så mycket heller. Men de hade bollen mesta delen av matchen och vi fick jaga mycket. När vi skulle ställa om till anfallsspel fick vi inte riktigt ordning på det. Vi blir inte farliga framåt i dag, tyvärr, sammanfattar Erik Berg när TT når honom på telefon.

Djurgården drabbades också av ett tidigt avbräck när Emmanuel Banda var tvungen att lämna planen i smärta, till synes med en fotskada.

Och efter en något försiktig inledning från bägge håll skulle Ferencváros växta sig in i den första halvleken allt mer. I den 33:e minuten blev nivåskillnaden individuellt tydlig när Jesper Karlström tappade bollen i uppspelsfasen och hemmalagets norrman Tokmac Nguen snappade upp den och drog iväg ett långskott. Bollen satt perfekt placerad lågt till vänster i målet och innebar 1–0 till hemmalaget.

Ferencváros, som spelade i Europa League i fjol, var klar favorit inför matchen, men Djurgården inledde ändå den andra halvleken med bättre fart och högre press som ledde till en något mer hoppfull matchbild med svenskögon sett.

"Inte tillräckligt bra"

Men ännu ett misstag, den här gången i försvaret som passivt släppte Nguen som fick öppen gata i djupled – en chans han förvaltade lika snyggt som sin första och det var 2–0 till hemmalaget efter en dryg timme.

Det är tungt, det är ett tråkigt sätt att åka ur Champions League-kvalet. Det hade man sett fram emot länge. Det är jättetungt just nu, säger Berg.
Vi är inte tillräckligt bra i dag. De är bättre än oss i dag.

Inför matchen styrde tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand om till en trebackslinje, men det var inget som Berg trodde spelade någon större roll för slutresultatet.

Just försvarsmässigt kändes det ganska tryggt stora delar i dag. Sen är det enskilda situationer som gör att de gör sina två mål. Det är sånt man råkar ut för i fotbollsmatcher.

Annons

Annons

EL-kval väntar

Eftersom Champions League-kvalet spelas som enkelmöten i de tre första omgångarna är Djurgårdens möjlighet att nå turneringen den här gången borta. Laget får i stället sikta in sig på ett Europa League-kval, där man kliver in i den andra kvalomgången.

Det är inte särskilt mycket att göra. Det är match snart igen (i allsvenskan), det är bara på det igen. Och så får vi försöka ge oss i kast med ett annat kval igen. Det finns fortfarande möjlighet att spela fotboll i Europa och vi kommer göra allt vi kan för att ta den chansen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons