A-
A+

Djurgårdsdraget förvånade Johansson

Djurgårdens Karl Holmberg och Halmstads Andreas Johansson.
Djurgårdens Karl Holmberg och Halmstads Andreas Johansson.
FotbollTT

Djurgården jagade serieledningen och kom till spel på Örjans vall med hopp om att överraska HBK.

Serietvåan spelade utan utpräglad centertank till hemmakaptenen Andreas Johanssons förvåning.

Jag blev väldigt förvånad, säger han.

Annons

Annons

Både Emir Kujovic och Kalle Holmberg på bänken när Nicklas Bärkroth gick in som central anfallare flankerad av Edward Chilufya och Joel Asoro. Spelet påminde om det spanska landslaget, med mer eller mindre sex mittfältare och stor rörlighet.

Vi hade testat Nicklas som nia på träning och han har sett väldigt bra ut. Sedan ville vi ha in fart, förklarade DIF-tränaren Thomas Lagerlöf.

Men Djurgården sköt blankt och gladast av alla var nog HBK:s backlinje.

Mittbacksgeneralen Andreas Johansson:

Jag var ganska säker på att Kalle Holmberg skulle spela. Jag tycker han är en väldigt intelligent och smart forward som hittar bra ytor inne i boxen. När jag sedan såg hur de ställde upp så var jag ganska säker på att de skulle försöka sätta in bollar bakom vår backlinje.
Både Pelle Olsson och Magnus Haglund har väldigt bra koll på motståndarna. Bilden var väldigt klar. Jag tycker inte att de utnyttjade snabbheten på de sättet som de borde. De spelar ganska mycket på inlägg och med det sagt så hade ju Emir Kujuvic också varit ett bra alternativ som kan avsluta bra med båda fötter samtidigt som han är stark på huvudet.

Holmberg ersatte Bärkroth i matchminut 87. Men inte heller med honom på plan lyckades tabelltvåan få bollen i mål. Matchen slutade 0–0.

Kalle hade kanske kunnat komma in tidigare, men vi tyckte det såg okej ut innan Nicklas fick en smäll och vi bytte som en säkerhetsåtgärds, säger Lagerlöf.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!