Dna-träff avslöjar misstänkt serievåldtäktsman

Mannen greps efter en spaningsinsats den 28 oktober i Stockholmsområdet. Arkivbild.
Mannen greps efter en spaningsinsats den 28 oktober i Stockholmsområdet. Arkivbild.
BrottTT

En man som sitter häktad för flera våldtäktsförsök på Södermalm knyts nu även till en överfallsvåldtäkt i Rågsved förra sommaren.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Polisen har bedrivit en omfattande utredning om de våldtäkter och våldtäktsförsök som inträffade i Rågsved i Stockholm förra året.

"Vi har verkligen velat hitta honom och vi har gjort många utredningsåtgärder", säger Åsa Hansson, gruppchef på grova brott Syd, enligt ett pressmeddelande.

Fantombild

På kort tid inträffade två våldtäkter och två våldtäktsförsök i stadsdelen, och polisen topsade bland annat hundratals personer i jakten på gärningsmannen. Polisen gick även ut med en fantombild och vädjade efter tips för att kunna gripa den misstänkte, utan framgång.

Men en 23-årig man som greps i slutet på oktober misstänkt för en rad andra sexualbrott på Södermalm i Stockholm, kan nu knytas till en av överfallsvåldtäkterna i Rågsved, som inträffade 7 juli förra året.

Den dna-träffen ramlade in efter att han blivit frihetsberövad för de andra brotten. Jag kommer även begära honom häktad för det "nya" brottet i Rågsved, säger åklagare Daniel Strand som leder ärendet.

Annons

Annons

Flera försök

Mannen sitter sedan två veckor tillbaka häktad på sannolika skäl för bland annat tre våldtäktsförsök.

Vid ett av dem påstår jag även människorov och rån. För de andra två våldtäktsförsöken sitter han även häktad för försök till människorov, säger Daniel Strand.

TT: Det var flera liknande brott som ägde rum i Rågsved under förra året, kan han bli misstänkt även för dem?

Jag vet att Rågsved är ett spaningsärende, så det har varit polisutrett. Jag har naturligtvis sagt till polisen att kolla upp de andra ärendena, men det har inte hamnat hos mig än.

Mannen nekar till brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons