A-
A+

Dokumentär om Morissette till filmfestival

Filmfestivalen i Toronto har tidigare år lockat många besökare. Arkivbild.
Filmfestivalen i Toronto har tidigare år lockat många besökare. Arkivbild.
FilmTT

Arrangörerna för Toronto International Film Festival har släppt några av titlarna för årets program. Science fiction, skräck och rockdokumentär är några av bidragen som kommer visas.

Annons

Annons

Inför Torontos filmfestival i början av september, den 46:e i ordningen, släpps nu delar av det officiella programmet som väntar besökarna, rapporterar Variety.

Bland de utvalda finns Kenneth Branaghs "Belfast", om en ung pojke som växer upp i Nordirland, under 60-talets politiska tumult.

Även Edgar Wrights psykologiska skräckfilm "Last Night In Soho" om den unga, modeälskande Eloise – som förflyttas tillbaka till 1966 där hon tar skepnaden av sin idol, sångerskan Sandy.

Specialvisning av "Dune"

En av titlarna på den officiella listan är HBO’s dokumentär “Jagged”, om sångerskan Alanis Morissette, regisserad av Alison Klayman.

Andra filmer som kommer visas är Celine Sciammas "Petite Maman" och Netflixkomedin, "The Starling", av Theodore Melfi och Melissa McCarthy och Kevin Kline i två av rollerna.

Man kommer även ha en specialvisning av filmen "Dune", storfilmen baserat på Frank Herberts science-fiction roman, i Sverige utgiven som Arrakis - ökenplaneten. Filmen har premiär under årets filmfestival i Venedig i september.

Annons

Annons

Vägen mot Oscarsgalan

Filmfestivalen i Toronto är ofta första skådeplatsen för Hollywoods favorittippade vinnare på kommande årets Oscarsgala, där tidigare vinnare som "Nomadland”, “Green Book" och “Roma” spelats där innan de kommersiella premiärerna.

Enligt uppgifter till Variety innehåller festivalens officiella program över hundra titlar, och fler namnsläpp väntas de kommande veckorna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!