A-
A+

Dom mot "Nytorgsmannen" överklagas

Den så kallade 'Nytorgsmannen' under den sista förhandlingsdagen i tingsrätten.
Den så kallade "Nytorgsmannen" under den sista förhandlingsdagen i tingsrätten.
BrottTT

Åklagaren i målet om den så kallade Nytorgsmannen har överklagat domen om fem års fängelse för sexbrott mot ett stort antal kvinnor.

Annons

Annons

"Jag har i dag överklagat 16 åtalspunkter i domen mot den så kallade Nytorgsmannen. Han dömdes i tingsrätten för många, men inte alla, av de gärningar som omfattas av överklagandet och jag begär att hovrätten ska skärpa rubriceringen i flera av fallen", säger kammaråklagare Helena Nordstrand i ett pressmeddelande.

Mannen dömdes av Södertörns tingsrätt för totalt 35 olika brott mot 19 kvinnor. Åklagaren hade åtalat honom för 24 våldtäkter, men tingsrätten dömde honom för sju våldtäkter.

Åklagaren vill att fler brott ska bedömas som våldtäkt och anser att tingsrätten varit för sträng när den bedömt bevis.

"Jag har även klagat i påföljdsdelen och begär att hovrätten under alla förhållanden ska döma ut ett strängare fängelsestraff", säger Helena Nordstrand.

Många av övergreppen mannen åtalats för ägde rum i hans lägenhet vid Nytorget på Södermalm i Stockholm. Vid flera tillfällen har han filmat övergreppen på till synes sovande eller medvetslösa kvinnor. I några av fallen har han klippt upp deras kläder med nagelsax. Polisen kom mannen på spåren när han utreddes för narkotikabrott, och man i hans mobil fann filmklippen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.