Domar efter tortyrmord i Ånge överklagas

Samtliga dömda överklagar i olika omfattning sina domar till hovrätten för nedre Norrland. Arkivbild.
Samtliga dömda överklagar i olika omfattning sina domar till hovrätten för nedre Norrland. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

En man i 20-årsåldern som dömdes till nio års fängelse för mordet på en 20-årig man i Ånge i Västernorrland förra året överklagar till hovrätten.

Offret tejpades runt ansikte, hals, händer och fötter och avled sedan på grund av kvävning. Händelseförloppet beskrevs i domen från Sundsvalls tingsrätt som långdraget och med tortyrliknande inslag.

Enligt tingsrätten hade den dömde mannen tillsammans med en annan man frihetsberövat, rånat och tagit livet av offret. Den andra personen har ännu inte kunnat åtalas för gärningarna.

Förutom för mord dömdes mannen även för människorov, olaga hot och grovt rån. Han överklagar domen även för dessa brott..

I överklagan skriver hans advokat att mannen inte närvarade när offret tejpades och att han inte hade någon kännedom om att något sådant skulle ske. Det saknas även bevis som knyter mannen till mordet, enligt advokaten.

Ytterligare tre män dömdes i fallet, bland annat för rån, medhjälp till grov stöld och övergrepp i rättssak. Samtliga överklagar sina domar i olika delar, medan åklagaren å sin sida yrkar på strängare straff för två av männen.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons