A-
A+

Domarmissen kan kosta Sverige gruppsegern: "Surt"

Rebecka Blomqvist firar det hon då trodde var karriärens första mästerskapsmål. Men målet dömdes bort för offside.
Rebecka Blomqvist firar det hon då trodde var karriärens första mästerskapsmål. Men målet dömdes bort för offside.
FotbollChester, TT:s utsände

Rebecka Blomqvists första mästerskapsmål dömdes felaktigt bort, trots VAR-granskning.

3–1-målet som aldrig blev kan bli kostsamt för Sverige i fotbolls-EM.

Nu har landslaget markerat mot Europeiska fotbollsförbundet (Uefa).

Annons

Annons

Om Blomqvists mål i den 88:e minuten hade godkänts, hade Sverige troligen fått med sig en 3–1-seger från onsdagens match mot Schweiz och på sätt toppat grupp C inför den sista omgången.

Men efter videogranskning dömdes målet bort för offside, vilket verkar ha varit ett felaktigt beslut. Detta eftersom VAR-rummet utgick ifrån en felaktigt dragen linje för att bedöma spelarnas position när passningen till Blomqvist slogs.

Just i det här fallet också, när det inte är en bedömningsfråga utan snarare var linjen ska ritas, det känns ju ganska tydligt. Det är väldigt tråkigt att det kan hända, när vi har VAR av en anledning, säger Rebecka Blomqvist.

Viktigt att markera

Sverige har skickat in en protest till Uefa, mest för att det är viktigt markera, säger Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Det tycker jag absolut. Men det kommer såklart inte att förändra något. Det är synd att det inte blev 3–1, som vi förtjänade. Det är inte så att vi förväntar oss något av det, men jag hoppas att de (Uefa) tar på sig att det inte är bra nog, säger Wikman.
Det ett väldigt stort misstag som inte får ske. Det är väldigt dåligt gjort av VAR-domaren.

Domarmissen kostade inte Sverige segern i matchen, men kanske i gruppen. I kampen om förstaplatsen är det just nu knapp fördel Nederländerna, som har samma målskillnad men som gjort fler mål.

Annons

Annons

"Räknas inte någonstans"

Med största sannolikhet gäller det att vinna gruppen för att undvika världstrean Frankrike i kvartsfinal.

Det är klart, skulle det vara ett mål som skiljer sedan, så är det ju surt. Men det viktigaste är att vinna matchen på söndag, säger Rebecka Blomqvist inför helgens avslutande gruppspelsmatch mot Portugal i Leigh.

TT: Räknar du ändå in det där som ditt första EM-mål?

Haha, nej det gör jag ju inte. Det hade varit kul att få ett mål, men nu blev det inte så. Så det räknas ju inte. Det räknas inte någonstans.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.