Dömda för mord i Markaryd släpps ur häktet

Göta hovrätt har beslutat att två män som åtalats för mordet i Markaryd förra sommaren ska släppas ur häkte i väntan på dom. Arkivbild.
Göta hovrätt har beslutat att två män som åtalats för mordet i Markaryd förra sommaren ska släppas ur häkte i väntan på dom. Arkivbild.
BrottTT

Två män som tidigare dömts till livstids fängelse för mordet på en 70-årig man i Markaryd har släppts ur häktet efter ett beslut av Göta hovrätt.

Annons

Annons

Hovrättsförhandlingen är avslutad och männen har släppts i väntan på domen, rapporterar SVT Nyheter Småland .

Advokat Torgny Dahlberg, som försvarar en av de åtalade männen, ser det som ett tecken på att de kan komma att frias.

Det ligger i linje med de svårigheter som åklagaren har haft under det här målet, säger han till SVT.

Redan när de båda männen fick sina livstidsdomar av Växjö tingsrätt i juli sade försvarsadvokaterna att det inte var styrkt att brottet var begånget av två personer. Under rättegången i hovrätten har de skyllt på varandra, enligt lokala medier.

Den 70-årige mannen hittades bunden och död i skogen sommaren 2019 efter att ha varit försvunnen i tio dagar. De två männen som senare åtalades och dömdes tros ha stulit mannens Volvo och försökt ta ut pengar med mannens bankomatkort. Duon som kommer från Ukraina tog sig över Öresundsbron och efterlystes internationellt. En av dem greps vid en motorväg i Tyskland 20 augusti och den andra i Polen i december.

Målsägarbiträdet Eva Almström uttrycker stor besvikelse över frisläppandet i en intervju med SVT:

Det enda jag kan säga är att besvikelsen är total. En kolossal besvikelse.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons