A-
A+

Domen mot Daniel Kindberg framflyttad – igen

Daniel Kindberg, tidigare ordförande för Östersund. Arkivbild.
Daniel Kindberg, tidigare ordförande för Östersund. Arkivbild.
BrottTT

Östersund FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg får fortsätta att vänta på hovrättens dom gällande den grova ekonomiska brottslighet som han dömdes för i tingsrätten.

Annons

Annons

När rättegången avslutades i Hovrätten för Nedre Norrland i början av oktober var beskedet att dom skulle meddelas den 17 november. Datum för dom flyttades senare fram till den 26 november. Men dagen före domen skulle meddelas kommer hovrätten med nya bud. Dom är nu planerad att meddelas den 3 december i stället.

Kindberg befanns i tingsrätten skyldig till två fall av trolöshet mot huvudman, ett fall av grov trolöshet mot huvudman, två fall av medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Han dömdes även att, tillsammans med de två andra männen, betala skadestånd på omkring 13 miljoner kronor till de företag som varit föremål för den ekonomiska brottsligheten.

Domen överklagades och Daniel Kindberg yrkade i hovrätten på ett frikännande medan åklagarsidan yrkade på att han ska dömas till ett längre fängelsestraff och näringsförbud än i tingsrätten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.