Domen mot treåringens mamma överklagas

Kammaråklagare Anna Lander överklagar domen mot mamman till den treåriga flicka, även kallad 'Lilla hjärtat', som hittades död i en lägenhet i Norrköping i januari.
Kammaråklagare Anna Lander överklagar domen mot mamman till den treåriga flicka, även kallad "Lilla hjärtat", som hittades död i en lägenhet i Norrköping i januari.
BrottTT

Annons

Annons

Kammaråklagare Anna Lander överklagar domen mot mamman till den treåriga flicka, även kallad "Lilla hjärtat", som hittades död i en lägenhet i Norrköping i januari. Mamman dömdes i början av augusti för grovt vållande till annans död med påföljden ett år och nio månaders fängelse.

Lander yrkar i sin överklagan till hovrätten på att mamman i första hand ska dömas för mord, i andra hand för grov misshandel och grovt vållande till annans död, samt för brott mot griftefrid. Hon menar att tingsrätten gjort en felaktig värdering av bevisningen – och att mammans fängelsestraff bör bli betydligt längre än vad tingsrätten dömt.

"En vårdnadshavare har en skyldighet att ingripa och skydda sitt barn från att inte utsättas för våld eller förgiftning. Jag anser att jag under huvudförhandlingen i tingsrätten kunde visa att mamman inte fullgjorde denna skyldighet", kommenterar Lander överklagandet i ett pressmeddelande och fortsätter: "Jag menar därför att hon berövat sin dotter livet på ett sätt som ska rubriceras som mord".

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons