A-
A+

Döms för att ha sågat sönder 27 jakttorn

En 33-årig man fälls för att bland annat ha förstört 27 jakttorn i Växjötrakten. Arkivbild.
En 33-årig man fälls för att bland annat ha förstört 27 jakttorn i Växjötrakten. Arkivbild.
BrottTT

Benen på 27 jakttorn blev söndersågade, tre jaktstugor blev vandaliserade och på väggarna sprejmålades slagord.

Nu döms en 33-årig man av Växjö tingsrätt för tre fall av grov skadegörelse med påföljden villkorlig dom.

Annons

Annons

Tre jaktlag i Växjötrakten drabbades under våren och sommaren 2019 av 33-åringens skadegörelse, som han enligt domen begick tillsammans med en okänd person.

Det finns inget vittne som kopplar mannen till de olika platserna, men teknisk bevisning gör att 33-åringen fälls mot sitt nekande.

Exempelvis finns filmer och bilder på söndersågade jakttorn i hans mobiltelefon, men mannen hävdar att han lånat ut mobilen då och då till människor som sympatiserar med en organiserad aktionsgrupp mot jakt i Sverige, Hunt saboteurs Sweden.

På en av filmerna har polisen kunnat slå fast att en sko som tillhör mannen syns i bild, men 33-åringen hävdar att han även brukar låna ut sina skor emellanåt. Rätten ser dock alla förklaringar som efterhandskonstruktioner.

Ett av jaktlagen drabbades av söndersågade jakttorn vid tre olika tillfällen och fick sammanlagt 15 torn förstörda. Vid det första tillfället stals kartor som pekade ut var tornen var utplacerade. Kartor som polisen senare hittade hemma hos 33-åringen och på materialet fanns även hans fingeravtryck.

Mannen döms även till att betala ett skadestånd på sammanlagt 67 500 kronor till de drabbade jaktlagen och ett försäkringsbolag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.